Taker Karlson
Foto: Tanjug/Tanjug

Naime, pažnju novinara privuklo je to što je premijerka na jednom od panela u Dubaiju, gde učestvuje na Svetskom samitu vlada, sedela pored Karlsona i razgovarala sa njim.

- On zna dosta toga o Srbiji, rekao je da planira dolazak u Srbiju sredinom ove godine, da izuzetno poštuje i ceni predsednika Aleksandra Vučića, i ja sam mu rekla da se radujem da se vidimo. Čestitam mu na hrabrosti što je uradio stvarno fenomenalan intervju sa predsednikom Ruske federacije, zato što je u današnjem svetu, rekla bih, cenzura sveprisutna - poručila je Brnabićeva novinarima i dodala da treba imati veliku hrabrost da se uradi tako nešto.

- Da ljudi mogu da čuju stvari koje u principu ne mogu da čuju zbog cenzure. Tako da je svakako velika stvar i pokazuje da je veliki novinar. A ja se radujem što će doći u Srbiju - rekla je premijerka.

Podsetimo, američki novinar Taker Karlson, koji je u Moskvi napravio intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa Aerodroma „Šeremetjevo“ je napustio Rusiju avionom na liniji Moskva - Beograd, prenela je pre nekoliko dana agencija RIA Novosti.

Prema evidenciji sletanja i poletanja sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, Karlson je u Beogradu bio dva sata pošto je sleteo u 5:15 po našem vremenu, da bi u 7:24 poleteo za Njujork - redovnom linijom „Er Srbije“. 

Vučić je pametan čovek
s perspektivom

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je u avgustu prošle godine u Budimpešti sa Takerom Karlsonom i istakao da je to bila izuzetna prilika za razmenu mišljenja o brojnim temama koje opterećuju geopolitičku agendu današnjice.

„Razgovor sa jednim od najvećih novinara današnjice Takerom Karlsonom, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti. Svakako veliki izazov za mene“, napisao je tada Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“. Nakon tog susreta oglasio se i Karlson.

„Upravo smo se sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u ambasadi Srbije u Budimpešti. Evo šta se desilo“, napisao je on na Tviteru uz snimak tog susreta. Na snimku je imao samo reči hvale za predsednika Vučića poručivši da je reč o pametnom čoveku sa perspektivom.

Da je intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu bio pravi istorijski događaj, govori i to što je već sakupio oko milijardu pregleda na svim jezicima sveta.

Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je u noći 9. februara. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa Sjedinjenim Državama, NATO i Zapadom uopšte.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading