odgovor stefanović
Foto: Alo/Printscreen

Odgovor vam prenosimo u celosti:

- Povodom netačnih navoda iznetih u saopštenju advokata Jovana Rajevića koji su objavljeni u tekstu, pod naslovom "Advokat studenta: Nenad Stefanović se preko našeg slučaja obračunava sa Jasminom Paunović”, Više javno tužilaštvo u Beogradu ukazuje da navodi advokata Rajevića nisu istiniti.

- Predmet protiv Dimitrija R. je nakon odlaska upućenog javnog tužioca Nikole Pantelića u matično odnovno tužilaštvo, 7. februara dodeljen u rad javnom tužiocu Jasmini Paunović.

- Ona je 12. februara podnela zahtev za izuzeće iz razloga postojanja okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristrasnost u konkretnom predmetu, navodeći da je kao gost emisije “Newsnight” na TV N1 24. decembra 2023. godine iznela svoj stav o konkretnom predmetu, gde je navela da, imajući u vidu činjenično stanje, posebno vinost okrivljenog, kao i da se radi o mladjem punoletnom licu, studentu Pravnog fakulteta, kvalifikacija krivičnog dela ne može da bude Napad na ustavno uredjenje ili Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uredjenja.

- Tužiteljka smatra da se njen odnos prema ovom predmetu dovodi u pitanje, u pogledu nepristrasnosti, iako je došlo do promene kvalifikacije krivičnog dela (Dimitrije R. se optužnim predlogom tereti za krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu).

- Takođe je navela da će branioci okrivljenog još na prvom pretresu ovaj momenat istaći kao bitan i zahtevati njeno izuzeće.
Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je 19. februara doneo rešenje kojim je usvojio zahtev za izuzeće tužiteljke Paunović kao osnovan.
Predmet je dodeljen drugom javnom tužiocu.
Rešenje kojim je zahtev za izuzeće usvojen uručeno je tužiteljki Paunović.

odgovor stefanović

Printscreen

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading