aljbin kurti
Foto: Alo/Tanjug

Naime, mimo svih političkih pitanja i pokušaja da rejting održi na mržnji prema Srbima i Srbiji i teroru koji sprovodi nad našim sunarodnicima u južnoj pokrajini, Kurtiju bi glave mogla doći ekonomija.

- Stanje na Kosovu je, blago rečeno, katastrofalno. Privreda ne postoji, osim rudnika Trepča, investitora nema, ni domaćih ni stranih, a najveći deo BDP stiže od doznaka iz dijaspore. Jednom rečju, užas - opisuje naš sagovornik stanje na Kosovu i Metohiji.

Kako kaže, otkako su ukinute vize za građane sa KiM, na delu je pravi pravcati egzodus. Dok Kurti sprovodi etničko čišćenje Srba i pokušava da ih iseli, Albanci glavom bez obzira beže sa Kosova u zemlje zapadne Evrope. Najviše ih je, navodi naš sagovornik, otišlo u Švajcarsku, Austriju, Nemačku, Francusku, Belgiju i skandinavske zemlje.

- Niko od njih nema nameru da se vrati. A i zašto bi. Ako Kurti nastavi ovakvu politiku ovde kamen na kamenu neće ostati. Plate su mizerne, penzije još manje i džaba sva pomoć iz dijaspore i sa zapada. Nema nama života - ističe sagovornik Alo!.

E upravo zato Kurti pokušava da od svojih britanskih mentora dobije bilo kakvu pomoć. Prema informacijama koje kruže u Prištini, on očajnički pokušava da dovede makar jednog investitora koji bi uložio nekoliko desetina miliona evra i zaposlio par stotina ljudi. To mu je, bukvalno, poslednja šansa. Ako mu Britanci okrenu leđa, teško da će opstati na vlasti, ma koliko se iživljavao nad Srbima.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading