NOVI MINISTRI STARTUJU ZA PRAZNIKE Nemanjina 11 sledeće nedelje dobija stanare
Foto: Tanjug/Tanjug

 

 

Karte su podeljene! Sednica Skupštine na kojoj će biti izabrana nova vlada najverovatnije će početi 29. ili 30. aprila, a ceo proces biće okončan najkasnije do 6. maja, kada ističe i poslednji rok da premijer i ministri polože zakletve.

Prema nekim saznanjima, sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana u nedelju, kada će kandidat za premijera i predsednik SNS Miloš Vučević obelodaniti ko će biti članovi njegovog kabineta. Sastanak će tog dana imati i socijalisti.

Mandatar za sastav Vlade Srbije, dosadašnji ministar odbrane Miloš Vučević, izjavio je da će nova vlada biti izabrana u narednih sedam dana.

On je u Banjaluci rekao da se ubrzo posle toga očekuje zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske (RS).

Vučević je naglasio da su mir i stabilnost u regionu nacionalni interes Srbije i RS, dodavši da je obaveza Srbije da dalje jača i da vodi računa o RS.

- To je jedan od zadataka, i to ćete čuti u mom ekspozeu u kome će se poseban deo odnositi na region, a deo na Republiku Srpsku - rekao je on novinarima u Banjaluci.

Nova vlada Srbije biće 18. po redu od uvođenja višestranačja 1991. godine, a 12. od petooktobarskih promena 2000. Najduže su, po četiri godine, trajale prva vlada Mirka Marjanovića i tim Mirka Cvetkovića od 2008. do 2012. godine.

Isti broj ministarstava

Prema informacijama medija, broj resora ostaje isti i samim tim se neće menjati Zakon o ministarstvima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading