srbija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tada će Srbija i Republika Srpska celom svetu poslati snažnu poruku nacionalnog jedinstva, ali biće potpisani i brojni memorandumi i sporazumi i postignuti konačni dogovori po pitanju izgradnje Muzeja žrtava Jasenovca i u Donjoj Gradini i u Beogradu.

Ovaj sabor je, podsetimo, prvobitno trebalo da bude održan u dane Vaskrsa, međutim, pomeren je da bi bio održan nakon što u Njujorku bude doneta sramna rezolucija o Srebrenici, kako bi i tim povodom mogao da bude iznet stav našeg naroda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u okviru ovog sabora biti potpisani brojni sporazumi i memorandumi.

Kako je dodao, to će sve biti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

On je za RTS rekao da će biti uspostavljena saradnja na svim nivoima - ministri će pozivati svoje partnere iz RS, direktori javnih preduzeća svoje, kao i direktori muzeja, kulturnih institucija, televizija...

- Svi će imati svoje goste iz RS da potpisuju sporazume, memorandume i da vide šta je to što možemo da učinimo, pre svega i uvek poštujući Dejtonski mirovni sporazum, i pozivajući neodgovorne inostrane faktore koji ruše Dejtonski mirovni sporazum, a uvek optužujući nekog drugog za to - kazao je Vučić.

vučić dodik patrijarh

Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

 

 

Upitan o zajedničkoj deklaraciji Srbije i RS o aktuelnoj situaciji sa srpskim narodom gde god on živi, koju je najavio predsednik RS Milorad Dodik, Vučić je rekao da će biti održana zajednička sednica dve vlade, kao i da se radi na tekstu deklaracije.

- Razgovaraćemo o svim aktuelnim problemima, pozvaćemo i predstavnike Srba iz Crne Gore i neke druge, one koji žele da prisustvuju, a neki ne žele, stide se svoje matice - naveo je on.

Predsednik Srbije je dodao i da će „konačno“ biti određeni svi zadaci po pitanju izgradnje Muzeja žrtava Jasenovca i u Donjoj Gradini i u Beogradu.

- To je strašno važno da konačno krenemo da radimo jer tri godine to traje i tri godine nismo uradili. Stvarno sam sit priča i danas sam, nažalost, morao da povisim ton i sada će sa tim da se krene - rekao je Vučić.

Ocenio je i da bi na manifestaciju „Svesrpski sabor“ moglo da dođe oko 10.000 ljudi iz RS, navodeći da će samo kulturno-umetnička društva imati više od 2.000 ljudi.

Naravno, tog dana u Beogradu biće i svi lideri Srba u regionu - iz Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske...

Skupovi, manifestacije, obraćanje lidera

U okviru sabora biće održan veliki broj skupova i manifestacija sa izraženim patriotskim nabojem i sve u cilju promovisanja nacionalnog jedinstva i zajedništva. Očekuje se i zajedničko obraćanje svih srpskih lidera na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
saki

06.06.2024 07:23

bas lepo,ali dali ce i braca crnogorci osetiti potrebu da se pojave na saboru...vreme je da se jednom ujedinimo