martinović
Foto: Alo/Alo

Na sastanku koji se održao 31. maja sa predstavnicima udruženja proizvođača malina i hladnjačarima je postignut dogovor da početna cena maline u ovoj godini iznosi 250 dinara po kilogramu, a i postignut je dogovor o podeli zarade od izvoznih cena malina u odnosu 60 prema 40 odsto u korist proizvođača.


Ministar Martinović je izjavio da su se pojavile brojne netačne informacije i da pojedina udruženja tvrde da dogovor nije postignut, a da se jedno udruženje, koje je bilo saglasno na sastanku, na putu do Arilja predomislilo i da su 2. juna, na dan izbora, organizovali protest.

martinović

Alo

 


On je još dodao da je država posrednik između proizvođača i otkupljivača i prerađivača - hladnjačara, kao i da ne postoji zakonski način da država ili bilo koje ministarstvo diktira cene na tržištu poljoprivrednih proizvoda.


Na ovoj konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici proizvođača malina, predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marijan Rističević, predstavnici Vlade i ministarstva koji su bili prisutni na sastancima sa malinarima i hladnjačarima, pa su i oni potvrdili za medije izjavu ministra da su informacije da dogovor nije postignut netačne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading