DEKLARACIJA KOJA MENJA SVET! Aleksandar Bocan-Harčenko o Svesrpskom saboru: Jačanje suvereniteta Srbije!
Foto: Youtube/Printscreen

Bocan-Harčenko je uporedio Deklaraciju usvojenu na Prvom svesrpskom soboru sa govorom predsednika Vladimira Putina na Sanktpeterburškom forumu, istakavši da poruke koje su poslate pokazuju da Srbija i Rusija imaju zajednički temelj za gradnju bilateralne saradnje.

- Ako bismo uporedili ono što je Putin rekao da je važno za razvoj Rusije sa onim što je rečeno na Svesrpskom saboru, i za nas je najvažnije da je narod jedinstven, kao i saradnja sa svima, s obzirom na promene u svetu. Ovo je realnost - naveo je Bocan-Harčenko.

On je istakao da je i za Rusiju i Srbiju, pored jačanja suverentitea u svim sferama, pa i u oblasti odbrane, važno očuvanje, jačanje i zaštita tradicionalnih vrednosti, verskih vrednosti i naših duhovnih veza.

Bocan-Harčenko je ukazao da Srbija misli o svojim nacionalnim interesima i da zato ne uvodi sankcije Rusiji, dok s druge strane, Rusija zna gde može da pruži najvažniju pomoć Srbiji u zaštiti njenih nacionalnih interesa.

- Vidimo da u Srbiji postoji interes za različite integracije koje se pojavljuju, a mi smo otvoreni za širok dijalog na ovu temu - poručio je ambasador i podsetio da je Ana Brnabić, dok je bila premijer, potpisala sporazum o saradnji sa Evroazijskim ekonomskim savezom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading