marti Ahtisari
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Stoga nije zgoreg podsetiti se detalja pregovora o prestanku bombardovanja.

Momir Bulatović, predsednik Savezne Vlade SRJ za vreme bombardovanja, ranije je na "Happy TV" monstruoznu rečenicu Martija Ahtisarija, "neutralnog" predstavnika u razgovorima o okončanju rata u SRJ, za vreme pregovora o zaključivanju Kumanovskog sporazuma.

On je za vreme tih pregovora, prema Momiru Bulatoviću, izjavio da će, ukoliko SRJ ne prihvati Kumanovski sporazum, Beograd biti sravnjen sa zemljom! 

Na to je reagovao tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, pitavši ga - Oprostite, kako ćete objasniti svetu da ste pobili 2,5 miliona ljudi?

Slobodan Milošević

Printscreen

 

 

Usledio je šokantan odgovor Ahtisarija, pitanjem - Pa, šta? A, koliko je pobijeno u Vijetnamu? Vi to ne znate! Mi to nikad nećemo priznati! 

Prema zapadnim informacijama, u Vijetnamu je od strane Amerikanaca pobijeno više miliona civila.

Bulatović je izjavio i da je NATO pakt verovao da će bombardovanje trajati 3,4 dana i dodao da je potpuni idiotizam bila odluka da se Jugoslavija bombarduje.

- Bombama se nije rešio ni jedan jedini problem, samo su se stvorili svi drugi problemi - rekao je on.

On je istakao da Kumanovski sporazum nije kapitulacija, već dokument sporazuma i da se iz njega vidi da je NATO veoma respektovao vojsku Jugoslavije.

Dodao je i da je Rezolucijom 1244 dozvoljeno vraćanje vojske Jugoslavije i to u meri mnogo većoj nego pre bombardovanja i do 10.000 policajaca, dok smo pre rata smo imali 2000 policajaca.

Bulatović je tvrdio da je Jugoslavija pre bombardovanja ponudila NATO paktu da osnuje i vojnu bazu na našoj teritoriji, ali su oni tražili da to urade bez ikakve dozvole naše države, pravdajući se time da bi "onda morali I da traže dozvole u drugim delovima sveta". 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zoran kosi

11.06.2024 01:44

djubre zlilovacko koga je BOG obelezio. .copava baraba koja je bila pi ar zlilovackog zapada. ahtisari kosti ti se prevrtale .a potomci neka su prokleti. barabo.copava. zlikovce ubio si. hiljade nevinih.civila dece staraca ne selektivno.i.ucinio.sa saucesnicima genocid nad srpskim civilima .