Dejan Ristic
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar Ristić i članovi delegacije, koju su činili državni sekretar Milan Dobrijević, pomoćnik ministra Katarina Tomašević, rukovodilac Nacionalnog kontakt centra za zaštitu dece na internetu Emina Beković i šef Kabineta Stanko Debeljaković, održao je niz sastanaka u Banjoj Luci sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojanom Vipotnikom, ministrom za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željkom Budimirom, ministarkom prosvete i kulture Željkom Stojičić, ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Čubrilovićem i ministrom unutrašnjih poslova Sinišom Karanom sa kojima je detaljnije razmatrao modalitete saradnje definisane tokom sastanaka održanih u okviru nedavnog Svesrpskog sabora.

Dejan Ristic

ministarstvo informisanja i telekomunikacija

 

Istovremeno, na poziv Ministarstva informisanja i telekomunikacija u Banjoj Luci boravili su i v.d direktora JP ,,Pošta Srbije“ Zoran Anđelković, v.d. generalnog direktora Radio televizije Vojvodine Goran Karadžić, direktorka Novinsko–izdavačkog preduzeća ,,Panorama – Jedinstvo“ Rada Komazec, v.d. direktora JP ,,Emisiona tehnika i veze“ Sava Savić i v.d. direktora AMRES Bojan Jakovljević koji su sa svojim partnerima u Republici Srpskoj takođe konkretizovali dogovore postignute tokom održavanja Svesrpskog sabora.

Tokom brojnih i intenzivnih sastanaka ministra Ristića sa ministrima u Vladi Republike Srpske, kao i direktora relevantnih javnih preduzeća i ustanova Republike Srbije i Republike Srpske, dogovoren je čitav niz aktivnosti koje se odnose na pružanje snažne i kontinuirane podrške Republici Srpskoj u okviru ubrzanog razvoja IKT sektora i celokupne digitalne agende, saradnje u oblasti javnog informisanja sa posebnim akcentom na obogaćivanje programskih sadržaja i jačanje infrastrukture Radio-televizije Republike Srpske, kao i zaštite dece na internetu.

Takođe, dogovorena je postepena implementacija najznačajnijih e-servisa koji već uveliko funkcionišu na području Republike Srbije, i to posebno onih u oblasti privrede (građevinarstvo), naučno-istraživačke delatnosti, informacionog društva i informacione bezbednosti.

Tokom boravka u Banjoj Luci ministar Ristić prisustvovao je i predstavljanju najnovijeg broja književnog časopisa ,,Stremljenja“ koji već 64 godine objavljuje Novinsko–izdavačko preduzeće ,,Panorama – Jedinstvo“ sa sedištem u Prišini, a gostovao je i u programu Radio televizije Republike Srpske.

Ovom posetom i konkretizovanim dogovorima dat je snažan doprinos daljem ubrzanom razvoju saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske koji za svoj osnovni cilj ima sveukupni intenzivni napredak Republike Srpske u brojnim oblastima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading