aljbin kurti
Foto: Printscreen

Kako Alo! saznaje, u Prištini su, između ostalog, napravljeni novi spiskovi Srba za hapšenje, što se u 99% slučajeva čini pod nebuloznim obrazloženjima i bez bilo kakvog pravnog utemeljenja.

Nije se Kurti još ni vrati u Prištinu iz Brisela, a na administrativnom prelazu Jarinje je priveden muškarac srpske nacionalnosti. Zamenik komandira kosovske policije za region sever Veton Eljšani potvrdio je za Kosovo onlajn da je jedna osoba uhapšena, a potom se oglasilo i tužilaštvo saopštenjem da se osumnjičenom na teret stavlja špijunaža.

- Ono što mogu da potvrdim je da je jedna osoba privedena od strane policije i da se ona trenutno nalazi u stanici u južnom delu Mitrovice gde je u toku informativni razgovor. Nakon ovog saslušanja očekuje se odluka tužioca o daljim koracima - rekao je Eljšani za Kosovo onlajn.

On nije mogao da potvrdi identitet uhapšenog, niti koja mu se dela stavljaju na teret.
Prema njegovim rečima hapšenje je izvršila jedinica iz Prištine.
Kosovski mediji preneli su da je nakon saslušanja uhapšenom A. V. određeno zadržavanje do 48 sati, te da će tužilaštvo tražiti određivanje pritvora.

Biće to još jedan u nizu kafkijanskih procesa protiv Srba, koje Kurtijev režim drži mesecima u pritvoru i kasnije im najčešće izriče presude koje ne bi opstale ni pred jednim sudom na svetu osim pred ovim njegovim. Na sve to, naravno, međunarodna zajednica, tj. njen zapadni deo, ćuti.

Prema našim informacijama, u Prištini je napravljen novi spisak na kojem se nalaze viđeniji Srbi koji su trn u oku Aljbinu Kurtiju i njegovom bolesnom režimu. Cilj je, kako nam je rečeno, za početak Srbe u južnoj pokrajini uplašiti, a onda, po potrebi i hapsiti.

- Zamislite kakav je osećaj kada ne znate da li ste na nekom spisku pod ko zna kakvom optužbom i neprestano strepite od toga da vas neko ne privede kod kuće, na ulici, na radnom mestu. To je veliki pritisak, gotovo nepodnošljiv. A cilj je stari i dobro poznat: da se što više Srba natera da ode sa Kosova i Metohije, te da se oni najtvrđi pohapse i osude - kaže izvor našeg lista.

Narodni poslanik Milovan Drecun izjavio je, povodom bilateralnih sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa visokim zvaničnicima EU, da je očigledno da Aljbin Kurti koristi dijalog kako bi vršio pritisak na Beograd da de fakto prizna lažnu državu Kosovo, a bez ikakve spremnosti da se postigne bilo kakav kompromis i da se reše problemi.

On je dodao da je Kurtijeva predizborna taktika da pokaže čvrstinu i nepopustljivost u odnosu prema Beogradu, kako bi mogao da kaže svojim biračima da je realizovao ono što je rekao kada je dolazio na vlast da neće formirati Zajednicu srpskih oština (ZSO) i da se pohvali da je integrisao sever Kosova u lažnu državu Kosovo.

Osim terora prema Srbima na Kosovu i Metohiji, Kurti vodi brutalnu kampanju uskraćivanja prava srpskimn zvaničnicima da posete južnu pokrajinu, iako su za to davno uspostavljeni protokoli. Tako je juče, po ko zna koji put, stigla zabrana Petru Petkoviću, direktoru Kancelarije za KiM, da za Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika, bude sa našim narodom na Kosovu i Metohiji.

Mada je Petkovićeva poseta najavljena u skladu sa svim važećim dogovorima i sporazumom o slobodi kretanja, a svrha je bila isključivo verskog karaktera, uz posetu socijalno ugroženim porodicama, Kurti je posetu zabranio i time pogazio sve tekovine briselskih pregovora. Uprkos svemu, Beograd će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM i neće nasedati na Kurtijevo treniranje mišića i provokacije, a on će u Briselu dobiti lekciju kakvu zaslužuje, stoji u saopštenju kancelarije koju vodi Petar Petković.

BONUS VIDEO


  
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading