Metro
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

- Najoštrije osuđujem današnji teroristički napad na ambasadu Države Izrael u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije.

Ovaj napad je na žalost logična posledica opšte antisemitske histerije i negativne kampanje koja se u svetu vodi protiv jevrejskog naroda. 

Siguran sam da ovaj teroristički akt neće uplašiti naše jevrejske partnere, već naprotiv, da će ih dodatno učvrstiti u nameri da štite svoje državne interese i jevrejski narod gde god on živeo.

Srpski narod deli stradalnu sudbinu sa prijateljskim jevrejskim narodom i mi dobro razumemo koliko je važno stajati na strani istine i pravde čak i kada se to ne sviđa svima. 

 

 

Ovaj teroristički napad ukazuje na potrebu da Srbija, Izrael, i sve druge partnerske zemlje, ubuduće imaju još bolju koordinaciju u anti-terorističkom delovanju, a u cilju očuvanja globalne bezbednosti i zaštite života ljudi. 

Uveren sam da će nadležni organi Republike Srbije u što kraćem roku istražiti pozadinu ovog terorističkog čina. 

Našem povređenom policajcu čestitam na ispoljenoj prisebnosti i hrabrosti i želim mu brz oporavak i povratak na dužnost. 

Reakcija bezbednosnog aparata Republike Srbije u ovom slučaju šalje jasnu poruku svima koji se usude da destabilizuju Srbiju i ustavni poredak naše zemlje - NEMA POVLAČENjA PRED TERORISTIMA - poručio je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading