Skupština grada Beograda
Foto: Alo/Printsreen

Sednica, koju je zakazao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, treća je u novom sazivu gradskog parlamenta.

Za usvajanje budžeta glasalo je 60 odbornika, a 18 je glasalo protiv. Za usvajanje budžeta glasali su odbornici liste "Aleksadar Vučić - Beograd sutra", a protiv su bili odbornici Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana i Mi snaga naroda - dr Branimir Nestorović. Sednici ne prisustvuju odbornici odborničke grupe Kreni-promeni koja je napustila Skupštinu grada posle verifikacije mandata.

Sednica, koju je zakazao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, treća je u novom sazivu gradskog parlamenta.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini, kao i Predlog zaključka o pribavljanju prethodnog mišljenja Sekretarijata za finansije pre pokretanja postupaka javnih nabavki i nabavki radova, čija je procenjena vrednost preko milion dinara, najavio je Sekretarijat za informisanje.

Među tačkama dnevnog reda na sednici je i predlozi kadrovskog plana Gradske uprave grada Beograda, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i Službe glavnog urbaniste grada Beograda, kao i predlozi kadrovskog plana ombudsmana i gradskog pravobranilaštva.

Nikodijević: Opozicija iznosi neistine, povećana sredstva za obrazovanje i decu

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević odbacio je danas tokom rasprave o budžetu Beograda za 2024. godinu kao neistinite navode opozicionih odbornika povodom predviđene raspodele sredstava, navodeći pored ostalog i da su sredstva za obrazovanje i dečiju zaštitu povećana.

Nikodijević je tokom rasprave istakao da su sredstva za obrazovanje i dečiju zaštitu povećana sa 33 na 45 milijardi dinara, a ne da su smanjena, kao što su to pojedini odbornici tvrdili.

- Gradimo vrtiće za smeštaj još 1.600 dece, u predlogu budžeta pišu i škole koje ćemo da saniramo. Obezbedili smo 20.000 dinara za roditelje za školske knjige i pribor, nastavljamo da finansiramo časove engleskog jezika - rekao je Nikodijević.

On je poručio opoziciji da niko ne govori da se sada ne živi bolje nego pre 10 godina. "Prosečna plata u Beogradu je 119.000 dinara, a u pojedinim opštinama poput Starog grada i Savskog venca 165.000 dinara", rekao je Nikodijević.

On je istakao da se, zajedno sa Republikom, radi mnogo projekata u Beogradu, a pre svih Ekspo za koji je rekao da je najveći projekat u Srbiji ikada.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading