Mihailo Jovanović
Foto: Printscreen/Mihailo Jovanović - Instagram


Dr Mihailo Jovanović, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, nedavno je bio u centru pažnje nakon što je prisustvovao važnom sastanku sa Enrikom Porkari, direktorkom Sektora za IT u CERN-u (Evropska organizacija za nuklearna istraživanja) i Simone Kampanom, direktorom WLCG (Worldwide LHC Computing Grid). Ovaj susret je bio od izuzetnog značaja za dalji razvoj IT sektora u Srbiji, a Dr Jovanović je putem svog Instagram profila podelio svoje utiske.

Na svom Instagram profilu, Dr Jovanović je istakao da je imao priliku da predstavi napredak Srbije u uspostavljanju Globalne računarske mreže CERN-a u našoj zemlji. Ovo je izuzetno važno za dalji razvoj naučnih istraživanja i tehnološkog napretka, te predstavlja značajan korak ka integraciji Srbije u globalne IT tokove.

 

 


Sastanak sa Enrikom Porkari, koja je na čelu IT sektora u CERN-u, predstavlja potvrdu da se Srbija sve više prepoznaje kao partner u velikim naučnim projektima. Ovo otvara vrata za dalju saradnju i transfer znanja, što će imati pozitivan uticaj na razvoj IT sektora i naučnih istraživanja u Srbiji.

Kako je istaknuto, sastanak je bio fokusiran na podršku Srbiji u unapređenju IT infrastrukture, što će doprineti jačanju kapaciteta za istraživanje, razvoj novih tehnologija i inovacija. Ovo je važan korak ka postavljanju Srbije kao regionalnog lidera u oblasti IT i naučnih istraživanja.
 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading