Kir Starmer
Foto: AP/Kin Cheung (STF)

Starmer je svojevremeno, zastupajući hrvatske interese, predstavljao Srbiju kao agresora sa "genocidnom namerom" u ratu od 1991. do 1995. godine.

Prema njegovim rečima, cilj Srbije bio je da "delimično ili u celini" uništi nesrpsko stanovništvo u delovima Hrvatske!

U njegovim argumentima na sudu, Starmer je isticao da je strategija srpskog rukovodstva bila usmerena na "uspostavljanje kontrole nad jednom trećinom hrvatske teritorije" sa krajnjim ciljem stvaranja etnički čiste "Velike Srbije".

Stramer je sve vreme konstantno naglašavao navodnu srpsku krivicu, potpuno zanemarujući kontekst ratnih dešavanja. 

Budući britanski premijer je bio vrlo vokalan u osudi akcija srpskog rukovodstva, paravojnih jedinica i lokalnih Srba, opisujući ih kao učesnike u "udruženom ubilačkom projektu".

"U svojim pisanim podnescima Srbija uvek predstavlja slučaj tvrdeći da su Srbi u Krajini napadnuti namernim, neselektivnim granatiranjem kako bi bili primorani da pobegnu, to je bila konstantna okosnica cele teorije o proterivanju“, rekao je Starmer, pisao je tada portal Balkan Insight.

Kada je reč o kontratužbi Srbije protiv Hrvatske, Starmer je odbacio srpske argumente kao neosnovane, tvrdeći da su optužbe za neselektivno granatiranje tokom "Oluje" samo deo "teorije o proterivanju".

Svojim sramnim izjavama i nastupima protiv naše zemlje, Kir Starmer se osvedočio kao srbomrzac, pa ostaje da se vidi kakav će sada stav zauzeti prema našoj zemlji. Sudeći po navedenim primerima, ne treba očekivati previše. 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading