Mirdita dobar dan
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Kako su naveli, oni su pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava za pravne postupke u "odbrani festivala Mirdita, dobar dan!, gostiju i članova organizacionog tima"!?

Kako kažu, ovaj provokatorski projekat za njih je ključna platforma za kulturnu razmenu i dijalog između tzv. Kosova i Srbije (to je inače najsramniji incident koji za kampanju ima promovisanje za njih nezavisnog Kosova).

Zakukali su tako da je festival, koji im je ove godine otkazan, "nepravedno zabranjen od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, suočen sa eskalacijom pretnji i govora mržnje, što je podsticano od pojedinih medija i zvaničnika". Sve bi to bilo lepo da to nije samo njihova verzija priče. Realnost je ta da je njihova glavna tema koju su forsirali sa ovog festivala prethodnih godina odnosi između Srbije i tzv. Kosova, a to čak i nije tema -  jer su Kosovo i Metohija deo Srbije!". Koje su sve poruke oni slali sa svog festivala, pročitajte OVDE

Nakon što su probali da isprosjače donacije, naveli su da su pokrenuli više tužbi kako bi se "borili protiv napada i zaštitili misiju festivala". Pozvali su inače sve medije koji su njima nastrojeni da o tome izveste javnost, i pomognu im da sakupe neku paricu! 

Bruka!

Prosto da se čovek zapita - šta je sledeće... 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading