srebrenica iz drona
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/light2tube

Počinioci nisu identifikovani, jer oni koji su bili u obavezi „da sprovedu istragu na prema pravilima međudržavnih odnosa to nisu uradili, nisu osudili akt, nisu pronašli krivce“. Razlog za to je jednostavan, objašnjava Karan: „Oni koji vode istragu i njihovi nalogodavci su ti koji stoje iza pokušaja likvidacije“ Aleksandra Vučića. „Oni atakuju na njega, na njegov život, zato što brani interese Srbije, i brani činjenice koje oni revidiraju. Sve rade kako bi mogli da forsiraju rezoluciju o genocidu. Cilj im je gašenje Republike Srpske, a Aleksandar Vučić je prepreka u tim namerama“, objašnjava Karan, i dodaje da nije reč samo o bošnjačkom vrhu u Bosni i Hercegovini.

„Žele da uklone predsednika Aleksandra Vučića sa scene. On istrajava u odbrani neutralnosti i nezavisnosti Srbije. On je prepreka za stvaranje unitarne Bosne i Hercegovine u kojoj se Srbi ne bi pitali ni za šta“, kaže karan i BiH upoređuje sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Cilj vodećih država NATO-a, a to su SAD i UK, jeste da Srbija prekine prijateljstvo s Rusijom i Kinom i da sluša naloge Zapada. Oni žele da NATO ovlada teritorijom Srbije. „To se vidi kroz izgradnje velikih baza: neke od njih u Albaniji, neke na Kosovu i Metohiji [Bondstil], a najnovija je velika baza u Rumuniji“, navodi Karan, i kaže da je posebno zanimljiva uloga Nemačke koja zagovara vojne baze na Balkanu da bi što veći broj postojećih baza u Nemačkoj bio premešten iz te zemlje.

„Balkan je platforma za širenje NATO-a ka istoku“, zaključuje Ljuban Karan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading