Vučić u Londonu
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice u Londonu.

"Važno je da pokušamo da sačuvamo mir i stabilnost"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na četvrtom Samitu Evropske političke zajednice, koji se održava u Londonu.

- Samit Evropske političke zajednice u Londonu predstavlja odličnu priliku da sa evropskim liderima razgovaram o strateškim pitanjima, unapređenju bilateralnih i multilateralnih odnosa u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti našeg kontinenta, a fokus će biti i na oblastima energetike i migracija.
Važno je da pokušamo da sačuvamo mir i stabilnost, a Srbija će nastaviti da se svojom ozbiljnom i odgovornom politikom za to zalaže u celom regionu - rekao je Vučić.

"Vidimo se uskoro u Beogradu!"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice u Londonu.na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice u Londonu.

- Srdačan susret sa @bundeskanzler Olafom Šolcom. Vidimo se uskoro u Beogradu! - napisaio je predsednik Srbije.

 

 

"Ne bismo nas trojica bili mi, ako ne bismo..."

- Ne bismo nas trojica bili mi, ako ne bismo prekršili makar neko pravilo. Iako nije 17h, evo me na kratkoj pauzi sa @orbanviktor @presidentaz i @presidentrumenradev uz kafu (i čaj za mene). Pred kraj nam se pridružio i @ediramaal. Biće ovo dug i naporan dan, ali sa prijateljima je uvek lakše, bez obzira na to gde se sretnete - napisao je Vučić na Instagramu i dodao:

- Razgovaramo o aktuelnim pitanjima od značaja za naše zemlje i celu Evropu i dogovaramo susrete u predstojećem periodu, jer planova je mnogo, a vreme brzo teče.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pred otvaranje Samita Evropske političke zajednice sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsednicima Republike Azerbejdžan i Republike Bugarske Ilhamom Alijevim i Rumenom Radevim i predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom.

 

 

Otvoren i srdačan susret  s Kirjakosom 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić s predsednikom Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom na Samitu evropske političke zajednice u Londonu.

- Otvoren i srdačan susret sa predsednikom @kyriakos_ sa kojim sam razmenio mišljenja o situaciji u regionu, proširenju EU i jačanu partnerskih i prijateljskih Srbije i Grčke.

 

 

Vučić sa Nausedom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je tokom Samita Evropske političke zajednice sa predsednikom Republike Litvanije Gitanasom Nausedom.

- Odličan susret sa predsednikom @gitanasnauseda i prilika da razmenimo mišljenja o svim gorućim pitanjima današnjice, kao i o bilateralnim odnosima i intenziviranju privredne saradnje i realizaciji litvanskih investicija u Srbiji - istakao je predsednik Srbije.

 

Vučić: Dobar razgovor sa De Kroom

- Dobar razgovor sa @alexanderdecroo o globalnim i regionalnim temama, kao i o jačanju sveukupnih odnosa Srbije i Belgije. Razgovarali smo i o koracima Srbije na EU putu. 

Predsednik Republike Srbije sastao se sa premijerom Kraljevine Belgije Aleksandrom De Kroom.

 

 

Vučić s premijerom Slovenije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa premijerom Republike Slovenije Robertom Golobom.

- Dobar razgovor sa premijerom @_ robertgolob _ o očuvanju mira i stabilonosti u Evropi, aktuelnoj situaciji u regionu i bilateralnim odnosima Srbije i Slovenije - napisao je Vučić.

 

 

"Odličan susret sa novim predsednikom Vlade Severne Makedonije"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim.

- Odličan susret sa novim predsednikom Vlade Severne Makedonije @hristijan_mickoski i dogovor da se uskoro sastanemo kako bismo razmotrili najvažnija pitanja u oblasti saradnje između naše dve zemlje - istakao je Vučić.

 

 

Predsednik Vučić s Dejvidom Lamijem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je tokom Samita Evropske političke zajednice sa državnim sekretarom za spoljne i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Dejvidom Lamijem.

- Sa ministrom spoljnih poslova @david.lammy razgovarao sam o očuvanju mira i stabilnosti u Evropi, jačanju poverenja i saradnje. Ovaj Samit je odlična prilika da još jednom potvrdimo značaj ekonomske razmene, investicija i trgovinskih odnosa između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva - napisao je Vučić.

 

 

Srdačan susret s premijerom Gruzije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Vlade Gruzije Iraklijem Kobahidzeom.

- Srdačan susret sa premijerom Gruzije i brza razmena mišljenja o najvažnijim pitanjima bilateralne i ekonomske saradnje - napiosao je Vučić na Instagramu.

 

 

Vučić s predsednicom Švajcarske konfederacije 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsednicom Švajcarske konfederacije Vajolom Amherdi na otvaranju Samita Evropske političke zajednice u Londonu.

- Srdačan susret sa sa @viola.amherd na početku Samita evropskih lidera u Londonu. Razgovarali smo o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima - napisao je predsednik Vučić.

 

 

Predsednik Vučić sastao se tokom Samita Evropske političke zajednice sa bivšom premijerkom Republike Estonije i kandidatkinjom za visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost.

- Kratak susret i sa @kajakallas. Ponovio sam posvećenost Srbije nastavku evrointegracionog procesa i izrazio očekivanje da ćemo u narednim mesecima biti u prilici da napravimo nove korake na putu ka punopravnom članstvu u EU - napisao je Vučić na Istagramu.

 

 

Predsednik Vučić razgovarao s predsednikom Bugarske

Predsednik Vučič razgovarao je tokom Samita Evropske političke zajednice sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

- Sa predsednikom @presidentrumenradev sam razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i partnerstva naše dve države i naroda. Fokusirali smo se i na ključna pitanja ovog Samita Evropske političke zajednice i teme koje oblikuju budućnost Evrope - napsio je predesnik Vučić.

 

 

 

Vučić se sastao sa Stubom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Republike Finske Aleksandrom Stubom.

- Sa predsednikom Finske @alexstubb o unapređenju saradnje i drugim bitnim pitanjima od interesa za obe strane. Naglasio sam da, bez obzira na razlike i geografsku udaljenost, Srbija ostaje posvećena jačanju kontakata sa severom Evrope i intenziviranju ekonomskih odnosa, budući da su potencijali veliki, ali nedovoljno iskorišćeni.U tom kontekstu, iskoristio sam priliku da uvaženom kolegi predstavim samo neke od mogućnosti za ulaganja koja se otvaraju na EXPO2027 i izrazio nadu da će Finska prepoznati svoj interes u ovom projektu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Republike Finske Aleksandrom Stubom.

 

 

Vučić razgovarao s Boreljom i Sančezom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepom Boreljom i predsednikom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom.

- Sa šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom i @sanchezcastejon razgovarao sam o strateškim pitanjima, kao i o budućnosti Srbije i napretku na našem evropskom putu - naglasio je Vučić na Instagramu.

Vučić se sastao s iskrenim prijateljem Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom.

- Sa iskrenim prijateljem Srbije @sanchezcastejon razgovarao sam o aktuelnim geopoltičkim i regionalnim pitanjima, našim bilateralnim odnosima, kao i o temama koje su u fokusu ovog Samita Evropske političke zajednice - Vučić.

 

 

Vučić se sastao s britanskim premijerom

Predsednik Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Kirom Starmerom.

- Zahvalio sam našem domaćinu na organizaciji ovog važnog Samita. U vremenu velikih turbulencija i nesigurnosti, važno je da Evropa bude ujedinjena u iskrenoj želji za mirom, napretkom i očuvanjem zajedničkih vrednosti. Samo tako možemo da osiguramo bolju budućnost za sve naše narode - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

 

 

Obraćanje Vučića pred početak sastanka

- Da vidimo šta je to za nas od presudnog značaja da u narodnom interesu uradimo, pre svega da sačuvamo mir, pre svega da vidimo kako dalje da unapređujemo našu ekonomiju i to je za nas od ključnog značaja. U skladu sa tim razgovaraću sa njima - rekao je Vučić novinarima pred početak sastanka.

Kaže da, ipak, njegova očekivanja po svemu drugom nisu prevelika.

- Nadam se da ću uspeti bar da kažem da bih voleo da imao više racionalnog pristupa i da je važan mir za nas, a mnogi ljudi to ne misle, ne razumeju, ne vide ili misle da je potrebno da rat traje da potpunog poraza nekog drugog. To je nešto što nanosi ogromnu štetu svima u Evropi, tako da nisam siguran da će to da naiđe na odobravanje svih drugih, ali to će biti pozicija Srbije - rekao je Vučić.

Poručio je da Srbija želi mir i ekonomski napredak i da  će u skladu sa tim da se ponaša.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (49)

Loading
Jelena

18.07.2024 11:24

Najvažnije u ovom trenutku je da se sačuva mir i stabilnost u zemlji!

Nemanja

18.07.2024 11:37

Vucic danas u Londonu rame uz rame sa najvecim evropskim liderima.

Тијана

18.07.2024 11:37

Њихове обмане су још једном демантоване. Председник Вучић има озбиљне састанке на највишем нивоу.

Maja

18.07.2024 11:38

Vucic je danas jasno pokazao ovim susretima da je jedan od najznacajnijih lidera u ovom delu Evrope.

Nikola

18.07.2024 11:39

Gradjani Srbije danas mogu biti ponosni na svog predsednika koji nas zastupa i predstavlja na najbolji moguci nacin.

Oskar

18.07.2024 11:40

Vucic svakako nije izolova na samitu u Londonu o cemu svedoce i fotografije sa velikog broja sastanaka koje je do sada imao.

Hugo

18.07.2024 11:41

Slike govore vise od hiljadu reci. Lazi opozicije koja prica da je Vucic u Londonu izolovan opet su pale u vodu.

Kostadin

18.07.2024 11:42

Vucic danas u Londonu zastupa interese Srbije i svih njenih gradjana. Ovako se treba boriti za svoju zemlju.

Борис

18.07.2024 11:43

Председника Вучића изузетно поштују највиши европски званичници. Лажи о томе да је изолован нису вредне коментарисања.

Novak

18.07.2024 11:43

Kao sto mozemo videti, Vucic ima veoma aktivnu politicku misiju danas u Londonu sto je svakako odlicno za nasu zemlju.

Mima

18.07.2024 11:45

Vucic nastavlja da se bori za napredak zemlje.

Janko

18.07.2024 11:45

Moze opozicija da prica sta zeli ali jasno se moze videti da je Vucic na danasnjem samitu u Londonu jedna od najznacajnijih politickih figura sa zapadnog Balkana. To su evropski drzavnici prepoznali.

Miki

18.07.2024 11:46

Vučić predstavlja Srbiju na najbolji mogući način gde god da ode i tu nema nikakve sumnje.

Lana

18.07.2024 11:46

Vučić dokazuje svoju predanost demokratiji i bezbednosti na okruglom stolu u Palati Blenim.

Sloba

18.07.2024 11:46

Dok ga opozicija svakodnevno brutalno napada, Vucic nastavlja da se bori za svoju zemlju. Veoma znacajni sastanci za njega u Londonu.

Dana

18.07.2024 11:47

Vučić neće imati lak posao u Londonu, ali smo sigurni da će uspeti da se izbori sa zapadom.

Aleksandra

18.07.2024 11:48

Vučić uvek i svuda srdačno dočekan

Sima

18.07.2024 11:48

Podrška predsedniku Vučiću u razgovorima o energetici i migracijama na evropskom kontinentu. Srbija ima šta da ponudi.

Vanja

18.07.2024 11:48

Vucic nas u Londonu nije obrukao. Svaka cast na ovako uspesnoj diplomatskoj aktivnosti od koje Srbija moze imati samo koristi kako u politickom tako i u ekonomskom smislu.

Ceca

18.07.2024 11:49

Vučić svakodnevno vodi borbu za svoju državu i narod.

Saška

18.07.2024 11:52

Vučić nastavlja svoju značajnu borbu za bolju budućnost Srbije.

Sanja

18.07.2024 11:55

Sastanci koji su pred Vučićem značajni su veoma u njegovoj borbi za mir i stabilnost države Srbije.

Crnacokolada037

18.07.2024 11:56

Veoma bitni sastanci predsednika Vučića!

Kristina

18.07.2024 11:57

Predsednik Vučić se lavovski bori za Srbiju.

Crnacokolada037

18.07.2024 12:00

Bilo gde predsednik Vučić je srdačno dočekan!

Aca

18.07.2024 12:03

Mir i stabilnost nase zemlje je prioritet, najvaznije je da se ona sacuva!

Ana

18.07.2024 12:04

Srbija tezi ka tome da sacuva mir i stabilnost zemlje!

Goga

18.07.2024 12:06

Verujemo da ce ovi sastanci uroditi plodom da se sacuva mir i stabilnost nase zemlje!

Miki

18.07.2024 12:08

Vucic je lider koji se trudi da odrzi dobre odnose sa svima, i kao takav je veoma cenjen i postovan u svetu!

Mirko

18.07.2024 12:09

Najvaznije je sacuvati mir i stabilnost kao i dobre odnose sa svima!

Marija

18.07.2024 12:10

Veoma bitni sastanci za napredak nase zemlje.

Mila

18.07.2024 12:10

Predsednik je uvek docekan sa velikim postovanjem, njegova politika je uvek pohvaljena od strane brojnih drzavnika

Ana

18.07.2024 12:15

Očekujemo pozitivne utiske nakon sastanaka.

Mica

18.07.2024 12:16

Mir je glavna stvar za razvoj jedne zemlje. Sve ovo su naši veliki prijatelji koji su velikodušno dočekali našeg predsednika.

Darijan

18.07.2024 12:31

Taj narativ da je Vučić izolovan počeo je posle decembarskih izbora. Od tog trenutka samo se nije sastao sa američkim predsednikom i to bukvalno samo sa njim. Toliko o opozicionim fantazijama.

Tijana

18.07.2024 12:44

Naš najbolji predsednik je na pravom mestu.

Caca

18.07.2024 12:50

Borba za mir je teška i duga,i za to svi moraju da se bore,jer jedino mir može da donese dobre stvari!

Maja

18.07.2024 12:51

Predsednik Vučić je svuda u svetu dočekan kao pravi i iskren prijatelj. Ovo je zaista lepa slika koju ceo svet treba da vidi.

Caca

18.07.2024 12:52

Za bolji napredak i razvoj naše zemlje mir je glavni adut i za to se zalaže naš lider!

Caca

18.07.2024 12:53

Mir i stabilnost su važni faktori za razvoj svake zemlje,zato treba da se svi podjednako bore za mir!

Caca

18.07.2024 12:56

Predsednuk je obavio važne razgovore sa visokim zvaničnicima za bolji i jači napredak naše zemlje!

Ena

18.07.2024 12:59

Vučić se svakodnevno sastaje sa svim liderima sveta od čega Srbija ima višestruke koristi.