Aleksandar Vučić i Emanuel Makron
Foto: Printscreen/Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u palati Blenim u Vudstoku, nadomak Londona.

Vučić i Makron su prethodno učestvovali na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice, koji je okupio 47 lidera.

- Srdačan susret sa prijateljem @EmmanuelMacron i razgovor o strateškim izazovima i perspektivama, kako našeg kontinenta, tako i Srbije. Konstatovali smo da su mir i saradnja preduslovi za svaki dalji napredak, a ja sam, još jednom, zahvalio predsedniku Makronu na ličnom angažmanu kada je reč o očuvanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i podršci našem EU putu.

Razgovarali smo i o daljem jačanju bilateralne političke i ekonomske saradnje Srbije i Francuske i izneli očekivanja da možemo i više i bolje u mnogim oblastima koje bi doprinele privrednom rastu i boljem životu svih naših građana.

Ponovio sam poziv predsedniku Maronu da poseti Srbiju i zahvalio Republici Francuskoj na tradicionalnom prijateljstvu prema našoj državi i narodu - napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zlatko

18.07.2024 16:01

Predsednik Vucic imao je veoma vazne i bitne sastanke

Mica

18.07.2024 16:02

Nadamo se da ce postojati mir i saradnja za dalji napredak Srbije i Francuske