MOŽE LI NIŽE, PONOŠE? Napao Vučića zato što obeležavamo godišnjicu "Oluje"
Foto: Printscreen/instagram

Ovog puta, glavnu ulogu preuzeo je Zdravko Ponoš, koji je u jednom od medija u vlasništvu Dragana Šolaka predstavljen kao "Srbin iz Hrvatske", koji je izgovorio otprilike isto ono što slušamo svake godine početkom avgusta i iz Zagreba. U najkraćem, nikako mu se ne dopada što se Srbija, pod vođstvom Aleksandra Vučića, posle godina ćutanja u vreme bivše vlasti, odlučila da obeležava godišnjicu stradanja našeg naroda u Hrvatskoj.

Evo, uostalom, da ne bude da smo maliciozni, šta je rekao Zdravko Ponoš, lider stranke Srce.

- Ovaj režim opogani sve čega se lati. Nikom elementarno odgovornom ne bi palo na pamet da stradanje Srba prognanih tokom "Oluje" 1995. zloupotrebi u dnevnopolitičke svrhe. Tom stradanju današnji preobučeni radikali dali su nesebičan doprinos kao i svim stradanjima srpskog naroda od kada je Šešelj ispilio radikale. Politika te družine je mnoge pripadnike ovog naroda i građane Srbije, a i regiona zavila u crno. Ta politika je povampirena danas i na vlasti u Srbiji nastavlja posao koji su započeli devedesetih, posao raskućavanja Srbije - kaže Ponoš.

On dalje navodi da su se "prognani tokom 'Oluje', a povodom sećanja na pobijene, godinama samoinicijativno okupljali 4. avgusta u Crkvi Svetog Marka", a onda je, kaže, "po dolasku na vlast Vučić odlučio da otme i prisvoji čak i taj dan sećanja i počeo da pravi okupljanje 5. avgusta, što je sasvim neprimereno":

MOŽE LI NIŽE, PONOŠE? Napao Vučića zato što obeležavamo godišnjicu

Foto: Twitter/printscreen

 

- To je dan koji Hrvati slave kao dan uspeha svoje akcije. A Srbi su se s razlogom okupljali dan ranije, na dan kad su prognani. Vučić je odlučio da obeležava dan koji Hrvati slave. Morbidno. To mu nije bilo dovoljno, pa je prethodnih godina počeo od tog događaja da pravi putujuću manifestaciju na kojoj je u prvom planu veličanje kulta Aleksandra Vučića, a ne sećanje na stradale.

Ako vam ove Ponoševe opservacije zvuče poznato, to je zato što ste ih nebrojeno puta čuli od ostrašćenih Hrvata, posebno njihovih desničara, kojima je, između ostalog, Vučić na meti zbog toga što ne pristaje na ćutanje o srpskim žrtvama, ne želi da pogne glavu niti da se, kao njegov prethodnik, izvinjava Hrvatima, umesto da se oni izvine za sve zločine koje su počinili nad Srbima.

Bedno i žalosno - verovatno bi ove dve reči najbolje mogle opisati ono što je izgovorio Zdravko Ponoš. Isti onaj Ponoš, koji, iako je iz Hrvatske i Knina, ni prstom nije mrdnuo da pomogne svojim nesrećnim sunarodnicima koje su ubijali i proterivali u avgustu 1995.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Miloš

30.07.2024 16:33

Kakva nruka i sramota, to se od njih samo može i očekivato

Vuk

30.07.2024 16:34

Samo neka se Ponoš ne oglašava po pitanju Oluje!

Gogi

30.07.2024 16:35

Bravo Vučiću što se zauzimaš za istinu i pravdu! Obeležavanje 'Oluje' je važno za sve nas

Uroš

30.07.2024 16:35

Ponoš napada Vučića zbog obeležavanja godišnjice "Oluje" jer mu smeta što Srbija konačno pamti svoje žrtve. Vučić svojim delovanjem ne dozvoljava da se zaborave srpske žrtve iz devedesetih.

Nemanja

30.07.2024 16:36

Vučić se bori za srpske nacionalne interese i ne dozvoljava falsifikovanje istorije, dok Ponoš i opozicija rade protiv interesa Srbije. Njihove optužbe su pokušaj da se umanji značaj sećanja na srpske žrtve.

Dane

30.07.2024 16:36

Vučić stoji čvrsto uz naš narod i našu istoriju. Hvala predsedniče! Ponoš nije bio sa svojim narodom ni kada je trebalo

1234

30.07.2024 17:30

Kada bi iole imao savesti i obraza ti bi se sakrio u mišju rupu i ćutao.

Stojan

30.07.2024 18:30

"Gospodine Ponoš", prvo bih vas zamolio da skinete generalske epolete i ne vređate Srpske Generale, a zatim da se od sada predstavljate kao "Hrvat iz Srbije", jer sve ono što vi pričate nema veze sa Srpskom istorijom i vojničkom tradicijom!!!

Zizi

30.07.2024 19:05

Haha ,nikada gluplju opoziciju Srbija nije imala. Opasno ograniceni likovi.