HRVATI ĆE OPET PROSLAVITI UBIJANJE SRBA U Kninu će se za nekoliko dana obeležiti godišnjica zločinačke akcije Oluja
Foto: Printscreen/instagram

 

I ovog 5. avgusta Hrvati će u Kninu obeležiti godišnjicu zločinačke akcije „Oluja“. U danima kad Srbi oplakuju svoje pobijene sunarodnike i sećaju se najvećeg progona i etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata, pod pokroviteljstvom države Hrvatske pravi se ustaški pir i slavi zločin.

GAĐALI I CIVILE U IZBEGLIČKOJ KOLONI

MUP Hrvatske objavio je program obeležavanja „Oluje“ 5. avgusta. Ništa se preterano ne razlikuje od proteklih godina, a nema sumnje da ćemo opet videti marširanje crnokošuljaša, ustaške zastave i obeležja i pokliče „Za dom spremni!".

- Proslava Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. godišnjice vojno-redarstvene operacije (VRO) „Oluja" održaće se u ponedeljak, 5. avgusta, u Kninu nizom prigodnih događaja - objavio je MUP.

HRVATI ĆE OPET PROSLAVITI UBIJANJE SRBA U Kninu će se za nekoliko dana obeležiti godišnjica zločinačke akcije Oluja

Foto: Printscreen/instagram

 

 

Ceremonija počinje u 6.30 i traje do večernjih sati, a završiće se, po običaju, performansom na kninskoj tvrđavi. Zverski ubijene i proterane Srbe sa ognjišta na kojima su vekovima živeli niko neće pomenuti. Neće pomenuti ni raketiranje iz aviona civila u izbegličkoj koloni. Neće pomenuti ni ko im je sve pomogao da pripreme akciju protiv nekoliko puta manje brojnih srpskih snaga. Ništa to neće Hrvati pomenuti, ali će se busati u „junačke“ grudi i slaviti zločine.

SPAJA IH MRŽNJA PREMA SRBIMA

Uostalom, šta očekivati od onih koji se ne stide čak ni Jasenovca, već proglašavaju nepoželjnima u svojoj državi one koji su inicirali Rezoluciju o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu.

Da ironija bude veća, hrvatski MUP pozvao je „na ponosnu i dostojanstvenu proslavu“.

Inače, centralni deo svečanosti održaće se na stadionu Fudbalskog kluba Dinara, a očekuje se da će se odatle obratiti premijer Andrej Plenković i predsednik Zoran Milanović. Njih dvojica, uzgred budi rečeno, očima ne mogu da se vide, međutim, ako išta može da ih ujedini, to je mržnja prema Srbima.

ZLOČIN BEZ KAZNE

220.000 Srba je proterano iz Hrvatske

1.877 je poginulo i nestalo

4. avgusta 1995. krenila je zločinačka akcija. Pripadnici hrvatske vojske, MUP i Hrvatskog veća odbrane imali su za cilj zauzimanje teritorije Republike Srpske Krajine i stavljanje pod kontrolu države Hrvatske

200.000 vojnika je za tu akciju bilo angažovano sa hrvatske strane

NIKO NIJE ODGOVARAO!

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading