skupština srbije
Foto: Alo/Printscreen

Šta se sve dešavalo u Skupštini u sredu pročitajte ispod: 

Skupština Srbije završila je prvu sednicu vanrednog zasedanja na kojoj je usvojila ukupno 60 tačaka dnevnog reda, među kojima je Deklaracija o zaštiti prava i budućnosti srpskog naroda usvojena na Svesrpskom saboru.

Pored toga što je na ovoj sednici reizabrana Jorgovanka Tabaković za guvernera NBS, kao i Blagoje Paunović za predsednika Fiskalnog saveta Srbije, poslanici su usvojili i niz zakona koji se tiču zaduživanja.

Parlamentarci su usvojili Odluku o davanju saglasnosti na finansijski plan REM-a za 2024. godinu, Odluku o davanju saglasnosti za finansijski plan Komisiji za hartije od vrednosti za 2024. godinu, izveštaj o radi DRI za 2023. godinu sa ispravkom, izveštaj o radu za 2023. godinu koji je podnela Agencija za sprečavanje korupcije, izveštaj o radu Fiskalnog saveta Srbije za 2023. godinu, izveštaj o sprovedenom monitoringu za 2023. godinu koji je podnela Kancelarija za javne nabavke, izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2023. godinu.

Takođe, usvojen je Izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2022. godinu, Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2022. godinu, Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 01. 01. 2022. do 31. 12. 2022. godine, koji je podnela Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Izveštaj o sprovedenom monitoringu Kancelarije za javne nabavke za 2022. godinu, Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2022. godinu, Izveštaj o radu Agencije za sprečavanje korupcije za 2022. godinu, Odluku o izmenama Odluke o organizaciji i radu Službe Narodne skupštine, koji je podneo Odbor za administrativno budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Narodne skupštine, Odluku o izmeni Odluke o sastavu delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnom forumu Republika Srbija – Republika Srpska, koji je podnela predsednik Narodne skupštine, Odluke i izmene Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, Odluku i izmenu Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Jorgovanka Tabaković ponovo izabrana za guvernera NBS

Jorgovanka Tabaković

Tanjug/Rade Prelic

 

 

Skupština Srbije je danas većinom glasova ponovo izabrala Jorgovanku Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije. Tabakovićevu je za novi mandat od šest godina predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U obrazloženju za reizbog Jorgovanke Tabaković za guvernera se navodi da su kao najvažniji razlozi uzeti u obzir rezultati koje je ostvarila u postizanju ciljeva i obavljanju funkcija u prethodnom periodu, naročito doprinos uspešnoj koordinaciji fiskalne i monetarne politike i postizanjne makroekonoske stabilizacije zajedno sa Vladom Srbije i drugim nadležnim institucijama.

Tokom prethodnih 12 godina Srbija je prešla put od zemlje koju je odlikovala monetarna i fiskalna nestabiolnost i nezivesnost, do zemlje koja ima inflaciju uporedivu sa razvijenim zemljama, stabilnu valutu, rekordan nivo deviznih rezervi, stabilni finansijski sistem, navodi se u obrazloženju. Jorgovanka Tabaković je rođena 21. marta 1960. godine u Vučitrnu. Od 1981. do 1989. godine radila je kao profesor ekonomskih predmeta u Srednjoj ekonomskoj školi u Prištini. Magistrirala je 1999. godine na temu „Reforma bankarskog sistema Jugoslavije” na Ekonomskom fakultetu u Prištini, a 2008. godine podnela je prijavu doktorske disertacije pod nazivom „Instrumenti centralne banke - dometi i ograničenja na primeru Republike Srbije”.

Doktorsku disertaciju odbranila je maja 2011. godine. Od avgusta 2012. obavlja funkciju guvernera Narodne banke Srbije. Narodna skupština Republike Srbije u junu 2018. godine izabrala je na mesto guvernera u novom šestogodišnjem mandatu od avgusta 2018, i to na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Skupština Srbije je danas izabrala ponovo Željka Jovića za viceguvernera NBS.

Ove zakone je usvojila Skupština - Srbija ide ka novim infrastrukturnim poduhvatima!

skupština

printskrin

 

 

Današnja sednica Skupštine Srbije bila je obeležena usvajanjem više zakona koji se odnose na zaduživanje radi finansiranja infrastrukturnih projekata. Najznačajniji među njima je Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Banke Poštanska štedionica za potrebe finansiranja Projekta Izgradnje urbane infrastrukture i Nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama, u iznosu od 42 milijarde dinara. Pored toga, usvojeni su i zakoni koji omogućavaju zaduživanje kod UniCredit banke Srbija a.d. Beograd, Banca Intesa AD Beograd i OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja različitih projekata.


Osim zakona o zaduživanju, poslanici su usvojili i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o platnim uslugama. Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković istakla je da su osnovni ciljevi i ključne novine ovog zakona usmereni ka unapređenju već postojećih inovativnih platnih rešenja novim funkcionalnim rešenjima, kojima se uvodi otvoreno bankarstvo. Ona je istakla da se koncept otvorenog bankarstva prvo pojavio u zemljama Evropske unije, nakon čega je EU odlučila da reguliše ovu vrstu platnih usluga.

Prema rečima Tabaković, koncept otvorenog bankarstva podrazumeva da banke imaju obavezu da sa novim licenciranim pružaocima usluga dele minimalan set informacija o platnom računu, isključivo na osnovu izričite saglasnosti korisnika platnih usluga. Dodatno, ovaj koncept donosi i nove vrste platnih usluga, kao što su iniciranje plaćanja sa platnog računa koji korisnik ima otvoren kod drugog pružaoca platnih usluga, kao i usluga objedinjenog pregleda informacija o platnim računima koje korisnik ima otvorene kod više banaka.

Sednica Skupštine Srbije protekla je uz usvajanje novih zakona koji će omogućiti finansiranje važnih infrastrukturnih projekata, dok su izmene i dopune Zakona o platnim uslugama predstavljene kao korak ka unapređenju platnih rešenja i implementaciji novih funkcionalnih rešenja, poput otvorenog bankarstva. Ovi zakoni predstavljaju značajan korak ka modernizaciji finansijskog sektora i podršci ekonomskom razvoju Srbije.

Skupština Srbije usvojila set zakona o zaduživanju i izmene Zakona o platnim uslugama

Od zakona koji omogućavaju zaduživanje najznačajniji je Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Banke Poštanska štedionica za potrebe finansiranja Projekta Izgradnje urbane infrastrukture i Nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama, koji je podnela Vlada, u iznosu od 42 milijarde dinara.

Usvojeni su i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod UniCredit bank Srbija a.d. Beograd za potrebe finansiranja Projekta Ruma - Šabac - Loznica, koji je podnela Vlada, u iznosu od 11,7 milijardi dinara, a za taj projekat usvojen je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Banca Intesa AD Beograd, koji je podnela Vlada, u iznosu od 15 milijardi dinara.

Usvojen je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta izgradnje obilaznice oko Kragujevca, koji je podnela Vlada, u iznosu od 12 milijardi dinara.

Usvojen set zakona o zaduživanju i izmene Zakona o platnim uslugama

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su, na današnjoj sednici, više zakona kojima se omogućuje zaduživanje za infrastrukturne projekte i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o platnim uslugama. Od zakona koji omogućavaju zaduživanje najznačajniji je Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Banke Poštanska štedionica za potrebe finansiranja Projekta Izgradnje urbane infrastrukture i Nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama, koji je podnela Vlada, u iznosu od 42 milijarde dinara.

Usvojeni su i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod UniCredit bank Srbija a.d. Beograd za potrebe finansiranja Projekta Ruma - Šabac - Loznica, koji je podnela Vlada, u iznosu od 11,7 milijardi dinara, a za taj projekat usvojen je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Banca Intesa AD Beograd, koji je podnela Vlada, u iznosu od 15 milijardi dinara Usvojen je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta izgradnje obilaznice oko Kragujevca, koji je podnela Vlada, u iznosu od 12 milijardi dinara.

Pripadnici snaga bezbednosti neće moći da se izdaju stan kupljen povoljnije

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Nekim od zakonskih izmena predviđeno je da pripadnik snaga bezbednosti koji ostvari pravo na kupovinu stana pod povoljnijim uslovima ne može da otuđi stan, da ga izdaje ili koristi za poslovnu delatnosti, a stan ne mogu da koriste lica koja nisu članovi užeg porodičnog domaćinstva.

Poslanici su nastavili glasanje o 60 tačaka dnevnog reda, a prethodno je potvrđena Deklaracija koja je usvojena na Svesrpskom saboru, i usvojeno povećanje cene takse za javni servis.

Usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda sa 139 glasova za, a nastavljeno je glasanje o preostalih 59 tačaka dnevnog reda.

Povećana taksa za javni medijski servis

skupština

printskrin

 

 


Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, kojima se povećava pretplata za javni servis za 50 dinara. Umesto dosadašnjih 299 dinara, taksa će sada iznositi 349 dinara.

U obrazloženju zakona navodi se da je kao najcelishodnije predloženo rešenje da se u periodu od 1. januara 2016. godine do 31. decembra 2025. godine javni medijski servisi delimično finansiraju iz budžeta Republike Srbije, a delimično iz takse za javne medijske servise, koja bi se naplaćivala preko računa za utrošenu električnu energiju, koji obezbeđuje visoki stepen naplate takse.

Ovo rešenje predloženo je, kako se navodi, "polazeći od statističkih podataka o prosečnoj zaradi i visini penzija u Srbiji, visokih inicijalnih troškova štampe i distribucije računa i nesrazmerno visokih troškova kod pokretanja postupka naplate nenaplaćenih potraživanja sa jedne strane i potrebe obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje osnovne delatnosti javnih medijskih servis, sa druge strane".

Izmenama zakona privremeno se produžava u navedenom periodu uređivanje načina finansiranja osnovne delatnosti javnog medijskog servisa, s ciljem otklanjanja okolnosti koje bi mogle da dovedu u pitanje rad javnih medijskih servisa i obavljanja njihove osnovne delatnosti, koja je u funkciji ostvarivanja javnog interesa, piše u obrazloženju.
 

Narodna skupština usvojila Deklaraciju sa Svesrpskog sabora

Skupština

Printscreen

 

 


Predlog deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojen na Svesrpskom saboru osmog juna izglasan je u Narodnoj skupštini.
 

Predlog deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojen na Svesrpskom saboru osmog juna izglasan je u Narodnoj skupštini, nakon što ga je, prethodno, drugog juna usvojila i Republika Srpska.

Za usvajanje Deklaracije glasalo je 140 poslanika, a protiv devetoro, uzdržanih nije bilo, a pet poslanika nije glasalo. U sali je bilo 159 poslanika.

GLASANJE O DEKLARACIJI U 17H

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić odredila je da Dan za glasanje bude danas u 17.00 časova kada će se poslanici izjašnjavati o Deklaraciji, koja je usvojena na Svesrpskom saboru i ostalim tačkama dnevnog reda.

Glasaće se o izmena Zakona o platnim uslugama, izboru guvernera NBS, izboru predsednika Fiskalnog saveta Srbije, kao i o više sporazuma koji se tiču zaduživanja. Među njima je i kredit kod banke Poštanska štediona u iznosu od 42 milijarde dinara za izgradnju Nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama.

Ana Brnabić nije oćutala Aleksiću

Miroslav Aleksić

Foto: Prinstcreen

 

 

Predsednica Skupštine Ana Brnabić ušla je u polemiku s Miroslavom Aleksićem, šefom poslaničke grupe "Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije", za kog je rekla da je izneo niz neistina.

Ona je rekla da je zabrinuta zbog stepena nekorektnosti, poluinformacija, lažnih informacija, neistina koje iznosi opozicija u vezi sa eksploatacijom litijuma. Brnabićeva se obratila posle izlaganja Aleksića i pozvala opoziciju i da pokaže odgovornost.

- Iskreno sam zabrinuta, ne zaprepašćena, već zabrinuta zbog stepena nekorektnosti, poluinformacija, lažnih informacija, neistina, koje ste izneli, a posebno zato što ste ih izneli dan nakon protesta koji su prešli svaku crvenu liniju u javnom diskursu, gde su građani mogli da čuju da je neko satanista, gde su mogli da čuju od agronoma da će se deca rađati sa anomalijom. Od agronoma. I pozvala sam čitavu opoziciju da preuzme odgovornost za to šta radimo u ovoj zemlji - rekla je Brnabićeva.

Aleksić je prethodno, između ostalog, rekao da vlast ne iskopava litijum već da "ukopava Srbiju". Poručio je i da vlast otima javna dobra koja pripadaju svim građanima. Aleksić je rekao i je da je "Rio Tintu" i Australija, njena matična zemlja, zabranila da kopa, a da je srpska vlast, kako tvrdi, najveći lobista te kompanije, kao i da se priča o rudarenju i zaštiti životne sredine, dok se prevrću vagoni sa sumpornom kiselinom, imamo Bor i Majdanpek, divlje deponije...

Rističević u klinču sa Slavicom Radovanović

skupština

Alo!/Vladimir Marković

 

 

Početak sednice obeležio je zahtev poslanice Slavice Radovanović iz poslaničke grupe "Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije" da se poslanik SNS Marijan Rističević izvini jer je juče rekao da je ona samoprozvani pukovnik.

- Nazvana sam samoprozvanim pukovnikom, a narodni poslanik treba da se izvini svim pripadnicima MUP jer je tim unizio sistem i uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika - rekla je Radovanovićeva, a preneo RTS.

Predsedavajuća Skupštine Marina Raguš je odgovorila da je poslanica Radovanović trebalo juče da reaguje, a da danas može samo o amandmanu da govori.

- Ovde je uvređena čitava kategorija policijskih službenika, a pogotovo onih koji vredno rade, a ne oni koji su došli traktorom, a izlaze mercedesom iz ove Skupštine - odgovorila je Radovanovićeva, prišavši Marijanu Rističeviću koji se javio da govori o amandmanu. Rističević je u jednom trenutku i zagrlio koleginicu.

- Nećete pričati ni o čemu, vratite se u traktor i nastavite da obrađujete zemlju - rekla je Radovanovićeva.

Marina Raguš je na to rekla da "veruje da je zagrljaj poslanika Rističevića bilo jedno veliko izvini".

Inače, na dnevnom redu je pretres po amandmanima na izmene i dopune Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Skandal u skupštini: Opozicija optužuje bivše saradnike za korupciju bez ikakvih dokaza!

Paunović: Opozicija i nedostatak dokaza

Tokom skupštinske rasprave o zaduživanju zbog izgradnje puta Ruma-Šabac-Loznica, šefica poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović je istakla nedostatak dokaza u optužbama opozicije. Paunović je naglasila da je nepravedno optuživati ljude za kriminal i korupciju bez ikakvih konkretnih dokaza, posebno ističući nedostatak poštenja u takvim postupcima.

"Izgleda kao jedna smišljena obmana, a to prosto nije pošteno. Nije pošteno da izvođače, odnosno u konkretnom slučaju Koridore, optužite za kriminal i korupciju. Čak i ako mislite da vam je dozvoljeno, ja ne mogu da sedim u ovoj sali i mirno vas slušam kako od mog prijatelja, ali pre svega partijskog saradnika, pravite kriminalca, jer gospodin Aleksandar Antić to nikada nije bio", rekla je Paunović.


Paunović je istakla nedostatak logike u optužbama opozicije, posebno naglašavajući nedostatak osnova za tvrdnje da je Aleksandar Antić, s kojim su ranije sarađivali, umešan u kriminalne aktivnosti. Ona je istakla da je nepošteno prikazivati osobu koja je nekada obavljala visoku funkciju kao kriminalca bez ikakvih konkretnih dokaza.

"Nije logično da je Aleksandar Antić u 2024. godini kriminalac u tajnoj zaveri za sprovođenje, odnosno izradu specijalnog puta za eksploataciju litijuma, a da je u neko vreme kada smo, ako se sećate, sarađivali sa vama bio ministar vredan respekta. To je nepošteno prema građanima Srbije i to je ono na što ukazujem uvek kada govorim", poručila je Paunović.

Paunović je dalje istakla značaj infrastrukturnih projekata poput puta Ruma-Šabac-Loznica, naglašavajući da takvi projekti imaju veliki značaj za stanovnike određenih regiona. Takođe, istakla je odgovornost u vezi sa kreditima i kamatama, naglašavajući da se sve radi odgovorno u odnosu na budžet Republike Srbije i u odnosu na građane.

Nenad Mitrović iz Demokratske stranke je izneo zabrinutost u vezi sa visokim troškovima zaduživanja, dok je poslanik Novog lica Srbije Miloš Parandilović kritikovao vlast navodeći da je celu ekonomiju zemlje zasnovala na zaduživanju. Ove kritike su izazvale raspravu o ekonomskoj politici vlasti i održivosti projekata koji se finansiraju putem kredita.

Jovanov dao Miroslavu Aleksiću brutalan odgovor: Mi hoćemo modernizaciju, a vi hoćete vraćanje u pećinsko doba!

Milenko Jovanov

Printscreen

 

 

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov replicirao je danas, tokom prepodnevnog dela sednice Narodne skupštine, narodnom poslaniku Miroslavu Aleksiću koji je govorio o resursima, poljoprivredi, industriji... Poručio je da su na čelu protesta protiv litijuma likovi koji su govorili da je vlast posekla 40 odsto drveća u Srbiji, da su satanisti i da počinje borba protiv satanizma.

- Ko zna šta će biti danas i sutra na tim okupljanjima. Bićemo srećni ako se ceo ovaj cirkus ne završi tako što će da spale nekog na lomači. Jer je očigledna njihova politika vraćanja u srednji vek ili u još raniji period. Žele da se sve ukine i da završimo sa modernizacijom - poručio je Jovanov.  

- Mi hoćemo modernizaciju, a vi hoćete da nas vratite u pećinsko doba. To je vaš program i vaša stvar, ali nećemo vam dozvoliti da nam zemlju ponovo pretvorite u pustinju kakva je bila posle vas - pustinja i kad je u pitanju privreda i poljoprivreda i industrija. Sve bila pustinja, pa sad  gradimo ispočetka - naglasio je Jovanov.

Prema njegovim rečima, politika SNS prema poljoprivredi je takva da je budžet za podsticaje sa 19, 5 milijardi podignut na 104 milijardi, a subvencije po hektaru, čiji je prosek u EU 261 evra, podignute na 350 evra.

- Ali, vi to ne razumete, to su sad već brojevi, komlikovano - rekao je Jovanov.
 

 

Značajan deo skupštinske rasprave posvećen je Deklaraciji sa Svesrpskog sabora.

Jedna od tema rasprave petog dana rada parlamenta bila je i pretplata za javne servise, a predlogu da se poveća sa 299 na 349 dinara protive se poslanici opozicije.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov istakao je da će povećanje TV takse od 50 dinara doprineti boljem funkcionisanje javnih servisa, a posebno informisanju na jezicima nacionalnih manjina na RTV i RTS.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (60)

Loading
Mima

31.07.2024 11:45

Brnabić se fokusira na važne teme i iznese argumente protiv dezinformacija. Zajednička odgovornost za informisanje javnosti je važna

Dana

31.07.2024 11:46

Opozicija nastavlja histericno da se protivi onome sto je dobro za nasu zemlju!

Sanja

31.07.2024 11:48

Izbor guvernera i predsednika Fiskalnog saveta je ključan za stabilnost našeg ekonomskog sistema.

Sandra

31.07.2024 11:48

Deklaracija sa Svesrpskog sabora je važan korak ka jačanju nacionalne politike.

Sanela

31.07.2024 11:48

Povećanje pretplate za javne servise od 50 dinara je razumno, ako će poboljšati informisanje na jezicima nacionalnih manjina.

Stasa

31.07.2024 11:49

Podrška za inicijative koje unapređuju javne servise i omogućavaju bolje informisanje svih građana.

Alen

31.07.2024 11:49

Kroz realizaciju projekta izgradnje stanova, država pokazuje brigu za svoje pripadnike snaga bezbednosti.

Ruska bokerica

31.07.2024 11:50

Na dnevnom redu nastavka rada skupštine Srbije je 60 tačaka.

Daki91

31.07.2024 11:50

Usvajanje zakona o realizaciji projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je korak ka unapređenju njihovih radnih uslova.

Gavra

31.07.2024 11:50

Realizacija projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti uključuje i posebne mere za energetsku efikasnost novih objekata.

Miki

31.07.2024 11:52

Koliko vidim opozicija se bavi svim i svačim sem onim što je na dnevnom redu!

Ruska bokerica

31.07.2024 11:52

Skupština Srbije raspravu je nastavila amandmanima na izmene i dopune Zakona o platnim uslugama.

Alen

31.07.2024 11:52

Realizacija projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je primer odgovorne politike usmerene ka boljoj budućnosti.

Aca

31.07.2024 11:52

Opozicija se opet ružno ponaša. Sve vreme galame i dobacuju.

vesna

31.07.2024 11:53

Povećanje TV takse podržava kvalitetne medijske sadržaje na jezicima manjina.

Jelena

31.07.2024 11:53

Otkud sumnja da expo 2027 neće doneti novac u državnu kasu????

Alex23

31.07.2024 11:53

Projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je vredan pohvale jer doprinosi jačanju zajednice i solidarnosti.

ognjen

31.07.2024 11:53

Predsednik Vučić je posvećen unapređenju medijske pismenosti i kulturne različitosti.

Hani

31.07.2024 11:53

Realizacija projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je korak napred ka izgradnji sigurnijeg društva.

Joca

31.07.2024 11:54

Vlada zaslužuje pohvale za sprovođenje projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, jer time unapređuje njihove uslove rada i života.

Gaga

31.07.2024 11:54

U narodnoj skupštini puno važnih tema za raspravu i donošenje odluka.

Ruska bokerica

31.07.2024 11:54

Izbor guvernera i predsednika Fiskalnog saveta je tema današnjeg zasedanja skupštine Srbije.

Komljen

31.07.2024 11:54

Projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti zaslužuje svaku pohvalu jer omogućava bolji i stabilniji život za ove radnike.

Olja

31.07.2024 11:54

Investicije u javne servise poboljšavaju informisanje svih građana, uključujući manjine.

Maja

31.07.2024 11:55

Opozicija nije za Skupštinu zbog nekulture i nepoštovanja!

Laki

31.07.2024 11:55

Realizacija projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je primer kako se odgovorno upravlja resursima za dobrobit svih.

Jelena

31.07.2024 11:55

Ne svidja mi se ovaj ton napadački,da ne kažem histerični koji imaju gospodje iz opozicije.

Boris

31.07.2024 11:55

Vučićeva politika osigurava ravnotežan pristup medijima za sve etničke grupe.

Pavle

31.07.2024 11:56

Realizacija projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je pohvalna jer doprinosi stabilnosti i sigurnosti ovih radnika.

vesna

31.07.2024 11:56

Povećanje takse pomaže u jačanju javnog servisa i očuvanju kulturnog nasleđa.

Peki

31.07.2024 11:56

Vlada zaslužuje pohvalu za sprovođenje ovog značajnog projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Rale

31.07.2024 11:56

Ovaj projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je primer kako se treba brinuti o ljudima koji nas štite.

Olja

31.07.2024 11:56

Podrška RTV i RTS doprinosi razvoju medijske pluralnosti i demokratije.

Raša

31.07.2024 11:57

Pohvaljujemo realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti kao ključnu inicijativu za unapređenje njihovih stambenih uslova.

Iva

31.07.2024 11:57

SNS zna šta je najbolje za naš narod i donose ispravne odluke.

Raša

31.07.2024 11:57

Projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je vredan pohvale jer pokazuje brigu države za one koji rizikuju svoje živote za našu sigurnost.

Ana

31.07.2024 11:57

Nasi narodni poslanici raspravljace o mnogim vaznim tackama.

Dejan

31.07.2024 11:57

Ovakvo histericno ponasanje opozicije je za svaki moguci vid osude

Ruska bokerica

31.07.2024 11:58

Od početka rasprave i zasedanja sednica skupštine je posvećena je deklaraciji sa Svesrpskog sabora koji treba da se izglasa.

Boris

31.07.2024 11:58

Vučićeva administracija pokazuje odgovornost prema potrebama manjinskih zajednica.

SimaX

31.07.2024 11:58

Vlada zaslužuje pohvalu za realizaciju ovog projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, jer time unapređuje njihove uslove rada i života.

Stefa

31.07.2024 11:58

Ovaj projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je zaista pohvalan jer pokazuje brigu i odgovornost prema onima koji nas štite.

Anja

31.07.2024 11:59

Opozicija bi konačno mogla da počne da radi a ne da divlja po Skupštini.

Ulanovas

31.07.2024 11:59

Realizacija projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je hvale vredna jer unapređuje životni standard ovih radnika.

Xander

31.07.2024 11:59

Projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti zaslužuje pohvale zbog svoje vizije i posvećenosti dobrobiti radnika.

Boris

31.07.2024 11:59

Povećanje takse je korak ka modernizaciji i jačanju medijskog sektora u Srbiji

Juca

31.07.2024 12:00

Samo opozicija ne želi da sarađuje za bolje uslove života u Srbiji!

Gaga

31.07.2024 12:00

Imenovanje guvernera narodne banke Srbije je od ključnog značaja za ekonomsku i finansijsku stabilnost zemlje.

Vlada

31.07.2024 12:00

Vlada je pokazala veliku odgovornost i brigu realizacijom projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Aćim

31.07.2024 12:10

Prilagođavanje pretplate omogućava RTV i RTS da nastave sa svojom misijom informisanja i obrazovanja javnosti na profesionalan način, što je ključno u ovim vremenima.

Arsenije

31.07.2024 12:10

Sa povećanjem pretplate, RTV i RTS će imati sredstva da unaprede svoju tehničku opremu i programski sadržaj, što će doprineti većem profesionalizmu i objektivnosti.

Aleksija

31.07.2024 12:13

Ovo povećanje je korak ka evropskim standardima u medijskom prostoru, omogućavajući servisima da ostanu konkurentni i relevantni u digitalno doba.

Andrijana

31.07.2024 12:13

Podržavam odluku o povećanju pretplate jer verujem u značaj i moć obrazovanja i informisanja koje javni servisi pružaju svim građanima Srbije.

Aleksija

31.07.2024 12:13

Povećanje pretplate će omogućiti RTV i RTS da prošire svoje edukativne programe i prilagode se potrebama savremenog doba, što je od neprocenjive vrednosti.

Anastasija

31.07.2024 12:24

Ulaganje u javne servise je ulaganje u budućnost naše zemlje, i ja snažno podržavam ovu odluku.