opozicija
Foto: Alo/Foto: Alo!

 

Rat, rat, rat...

Ovo je u najkraćem opis trenutne situacije unutar opozicionog korpusa u Srbiji. Protivnici vlasti i, pre svega, predsednika Aleksandra Vučića, saglasili su se u mnogo stvari, međutim, nikako ne mogu da se slože oko toga ko treba da bude glavni.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama videli smo kako pojedini aktivisti koji se (kao) bore za životnu sredinu proteruju Nebojšu Zelenovića dalje od bine na protestu u Šapcu, a da je u toku žestok rat između aktivista i opozicionih političara, svedoči i izjava Nebojše Petkovića, aktiviste Udruženja „Ne damo Jadar“.

NOVI TALAS

- Nismo zainteresovani za stranačku politiku. Iz novog talasa protesta protiv rudarenja litijuma i kompanije „Rio Tinto" ne može da se izrodi nikakav novi opozicioni lider jer niko od ljudi koji su uključeni u te proteste nije zainteresovan da se bavi stranačkom politikom. Narod je ustao jer je shvatio da je ono što govorimo istina, jer je shvatio da nam se zaista sprema okupacija i da mu je dosta bilo lidera koji ih neprestano obmanjuju - kazao je Petković.

Ipak, kako priča (bolje rečeno laže) Petković, tako isto pričaju (bolje rečeno lažu) i opozicioni političari. Jer kako za naš list kaže sagovornik iz vrha opozicije, cilj je jedan jedini: doći na vlast!

- Kada slušate Zelenovića, Đilasa, Lazovića ili bilo koga drugog od opozicionih političara, čućete samo floskule koje se tiču navodno zdrave životne sredine, i tako dalje i tako dalje. A isto tako, kada govore takozvani ekološki aktivisti, i oni će vam pričati da su jedini autentični borci za zdravu životnu sredinu i bolji život naroda Srbije. Pogledajte jedne, pogledajte druge i biće vam sve jasno - objašnjava naš sagovornik.

POLUFINALE

Bilo kako bilo, u narednim danima treba očekivati ozbiljne sukobe tzv. ekoloških aktivista i opozicionara.

- „Mala bara puno krokodila.“ Ovaj citat iz dokumentarnog filma „Vidimo seu čitulji" možda najbolje opisuje današnju opozicionu scenu u Srbiji - kaže sagovornik Alo!, čovek iz vrha opozicije, i nastavlja:

- Jedni će druge satanizovati, optuživati i pričati sve i svašta, u to budite sigurni. U toku su, inače, dve paralelne borbe. Jedna se vodi za to ko će biti lider opozicije, pisali ste i vi, koliko sam video, juče o tome, dok se druga vodi između opozicionara i ekoloških aktivista, mada je, verujte mi, taj prefiks „ekološki“ varka, s obzirom na to da je, u stvari, reč o čistoj politici.

Podsetimo, Alo! je juče pisao o novom takmičenju koje se odvija istovremeno kada i Olimpijske igre u Parizu. Reč je o opozicijadi, koja je stigla do polufinala, u kojem snage (za gazdu opozicije) odmeravaju Dragan Đilas, Savo Manojlović, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta.

 

ATF - tekst u tekstu

Ana Brnabić: Ljudi, ko se normalan s ovim slaže!

Pitam ko normalan u ovoj zemlji, ko priseban i odgovoran želi ovakav javni diskurs, ovakve stravične, opasne i neosnovane optužbe, ovakvo ludilo da postane uobičajeno i prihvatljivo? Da neko na javnim skupovima na koje poziva opozicija tokom debate u Narodnoj skupštini priča o satanistima koji su, valjda, pre 23 godine došli u Srbiju sa namerom da zatru ovu zemlju i narod (i zato se kompanija zove „Rio Sava")? Da agronom priča o anomalijama kod novorođene dece? Da sve to neselektivo i bez vrednosnog suda prenose „nezavisni" i „objektivni" mediji kao megafon i pojačalo ludila?

Ovo je stav koji je izrekla Ana Brnabić, predsednica parlamenta, reagujući na ono što je preksinoć rečeno na protestnim skupovima protiv litijuma.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading