Željko Bebek
Foto: ATA IMAGES/E-stock

 

Ovde uzima velike pare, a kod kuće, u Hrvatskoj, veliča ustaški pir kojim se slave ubijanje i progon Srba u zločinačkoj akciji „Oluja“ u avgustu 1995.

Grad Gospić naveliko obeležava dan kada je počela „Oluja“, 4. avgust. Prekosutra, kao glavni izvođač na proslavi zločina nastupiće Željko Bebek. Njegovo pravo, reklo bi se, ako može da se pogleda u ogledalo, a zna da je iz Krajine te 1995. prognano 250.000 Srba, dok je više od 2.000 ubijeno, te su iz aviona raketirani civili u izbegličkoj koloni na Petrovačkoj cesti.

NE MOŽE TAKO

Ipak, ono što nas treba da zanima u slučaju ove ljudske ništarije jeste to što je Bebek rešio još i da Srbima uzme pare. Naime, za 25. novembar zakazan je njegov koncert u Beogradu.

željko bebek

Printscreen

 

 

- Bruka i sramota. Pa šta sad, on slavi ubijanje Srba u avgustu, a onda dođe par meseci kasnije da od nas uzme pare. Ja stvarno ne razumem da smo mi Srbi tolike budale! - kaže Beograđanka Marija Milić, koja se ogorčena javila našoj redakciji kada je videla gde Bebek peva u nedelju.

Naša sagovornica ističe da baš voli „Bijelo dugme“ upravo iz vremena kada je Bebek bio pevač te megapopularne grupe, ali da joj više nikada neće na pamet pasti da bilo gde ode da ga sluša uživo.

- Kako ga, bre, nije sramota! Pa i ti Srbi iz Krajine koji su mučki ubijani možda su voleli njegove pesme. Mislim da država mora da reaguje i da mu zabrani ulazak u Srbiju. Sram ga bilo!

NIJE PRVI

Podsetimo, ukoliko bi država donela ispravnu odluku da Bebeku zabrani ulazak i onemogući mu da nas još pravi i budalama, ne bi to bio prvi takav slučaj. Dobro je poznato, naime, da je ta mera koja je potpuno na mestu izrečena u slučajevima Jadranke Barjaktarović, Selme Bajrami, Feđe Štukana...

 

Knežević, Mandić, Bečić...

Hrvatska je, recimo, nedavno proglasila personama non grata trojicu crnogorskih političara. Milan Knežević, Andrija Mandić i Aleksa Bečić našli su se na meti samo zato što su stali iza Rezolucije o Jasenovcu koja je usvojena u Parlamentu u Podgorici.

Dakle, Hrvatima smeta čak i samo podsećanje i pominjanje onoga što se događalo u NDH tokom Drugog svetskog rata.

 

Ustaški pir u Kninu

Kako je Alo! već pisao, centralna proslava zločinačke akcije „Oluja“ održaće se, po običaju, u Kninu u ponedeljak, 5. avgusta. Kako je najavljeno, očekuje se obraćanje premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića.

Kao i svake godine, naravno, gledaćemo horde ljudi u ustaškim uniformama i slušati jezive ustaške pokliče „za dom spremni".

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading