Dejan Ristić
Foto: Printscreen/RTV1

On je tom prilikom naglasio to da je ogromna većina novinara, medija, novinarskih udruženja i novinskih agencija itekako raspoložena za dijalog i da su brojne sastanke prihvatili otvorenog srca i sa olakšanjem.

- Ali, imate i ekstreme, na različitim stranama, kojima ne odgovara spuštanje tenzija. Žive od tih tenzija i to žive vrlo dobro, a to treba otvoreno reći - naglasio je Ristić.

Ministar Ristić naveo je i to da je Ministarstvo koje vodi posvećeno dijalogu i da nikad neće odustati od njega.

- Naravno, na svakom od ovih veoma brojnih partnera na medijskoj sceni je da se opredeli da li želi da učestvuje u dijalogu i da ravnopravno sa svim drugim partnerima participira u unapređenju ove oblasti ili želi da se iz tog dijaloga isključi, apstinira, da se samoizoluje - poručio je Ristić i dodao da u Srbiji ima više 2.000 medija i 76 registrovanih novinarskih udruženja.

Govoreći o izazovima prisutnim u sferi javnog informisanja ministar je naglasio:

- Tu, pre svega, mislim na govor mržnje, narušavanje dostojanstva ličnosti, fabrikovanje vesti, izmišljanje, domišljanje, učitavanje i mnogo toga drugog što mi obični građani svedočimo kada govorimo o sektoru javnog informisanja. Ne u svim medijima, i to treba da znamo.

Na pitanje da li je zadovoljan rezultatima tog Ministarstva, otkako ga vodi, Ristić je rekao da lično jeste, ali da to treba da ocene građani i poslanici koji ukazuju poverenje Vladi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading