Evromajdan
Foto: Printscreen/Printscreen

Osnovni pravci delovanja dogovoreni su 5. avgusta na tajnom sastanku Miroslava Aleksića i Zlatka Kokanovića, u Kokanovićevoj kući. Već sledećeg dana, Kokanovićev najbliži saradnik Nebojša Petković je na Šolakovim medijima jasno, ne ostavljajući ni trunku sumnje na šta misli, pozvao građane na masovne demonstracije koje bi vodile ka blokadama saobraćajnica i izazivanju kolapsa u funkcionisanju glavnog grada.

Evromajdan

Printscreen

 

 

U sledećoj fazi, realizovanoj 7. i 8. avgusta, glavni akteri tzv. ekoloških protesta počeli su, po očiglednoj matrici izazivanja „obojenih revolucija”, da šalju difuzne poruke srpskim organima bezbednosti. Dok je, sa jedne strane, Kokanović sa naslovne strane „Danasa” pokušao da sedira javnost porukama da će protesti biti mirni i pozivom policiji da to omogući, istaknuti organizator i govornik na protestima Duško Kuzović se putem društvenih mreža obratio svim bezbednosnim strukturama da, najkraće rečeno, stanu na stranu onih koji će 10. avgusta pokušati da stvore haos na ulicama.

 

Evromajdan

Printscreen

 

 

Ako to nije nedvosmislen poziv na reprizu majdanskih strahota u Srbiji, neka neko pokuša da objasni šta je? Još uvek čekamo odgovor na pitanje koji strani faktor ili faktori stoje iza toga, ali se broj mogućih i realnih odgovora sve više sužava, jer svi vrlo dobro znamo dve stvari: 1. da nema obojenih revolucija bez stranaca, 2. kojim stranim akterima odgovara potpuna destabilizacija Srbije.

 

Evromajdan

Printscreen

 

 

I sada ono što je najvažnije. U poslednjoj fazi plana za 10. avgust, organizatori protesta će, ukoliko procene da se na ulici okupio dovoljan broj onih koji su spremni da pribegnu nasilju, pozvati prisutne da se iznenada ustreme na Predsedništvo Srbije i u sveopštem metežu pokušaju da se dokopaju, a potom i ubiju predsednika Vučića!

Aleksandar Vučić

Foto: Prinstcreen

 

 

Ukoliko bi im to uspelo, putem njihovih i njima naklonjenih stranih medija pokrenuli bi kampanju neviđenih razmera koja bi imala za cilj da prikaže kako je atentat zapravo bio plod sveopšteg stihijskog narodnog nezadovoljstva, a ne organizovanog zločinačkog poduhvata opozicije i stranaca. Kao „argumentaciju” za to bi koristili narativ da su tzv. ekološki protesti od samog početka bili autentičan narodni bunt, iako smo do sada videli i dokumentovali nebrojeno primera da su gotovo sve proteste organizovale opozicione partije i njihovi sateliti oličeni u Kokanoviću i njemu sličnima.

Da zaključimo – pred Srbijom je nekoliko sudbonosnih dana, koji će trajno opredeliti njenu budućnost. Da li će nastaviti da se ekonomski i na svaki drugi način razvija ili će iz „predvorja obojene revolucije” biti uvedena u pakao ukrajinskog scenarija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Nenad

08.08.2024 12:43

E NEMOGU DA VJERUJEM KAKVIH IJUDI IMA SVASTABI ZA PARE URADILI MILI BOZE TAKVE TREBA ISCERAT IZ DRZAVE I ZABRANIT IM UOPSTE TU DA ZIVEC

ГОРАН

08.08.2024 12:47

АКО ЈЕ ОВО ИСТИНА,СУЗБИТИ ИХ СИЛОМ НЕ ДОЗВОЛИТИ УКРАЈИНУ

Bogdana

08.08.2024 12:53

Zasto taj olos i prodane duse ne pohapsite dok nije kasno a vec ste ih provalili sta smeraju

Gane

08.08.2024 12:56

Kako vas narod kune ,ja bih se uplasio. Izrodi i izdajnici.

Mozaks

08.08.2024 14:07

Ako poatoje dokazi,strance pohapsiti i proterati iz zemlje bez prava dozivotnog ulaska u zemlju,a nasim gradjanima suditi za veleizdaju

Darko

08.08.2024 14:12

Zasto se pise o njemu kada tema nije on vec litijum? Svi znamo da opozicija ne postoji u Srbiji, a ako postoji i ako zeli neciju glavu onda izvolite pohapsite ih sve i procesuirajte... Do tada ne mesajte zelju za ocuvanjem zemlje i prirode sa opozicijom, jer da brinete za nas saslusali bi sve argumente i poslusali bi narod nebi stali ja stranu rudarskih kompanija

Jadranka Orlocivic

08.08.2024 14:26

Pa gospodo drzava ima helikoptere za gasenje pozara. ugasiti ga na ekoloski nacin,vodu sa neba da se rashlade usijane glave

Svetke 5588

08.08.2024 14:33

NE MOGU DA VERUJEM DA SE OVA BAGRA OD OPOZICIJE TOLIKO OSILILA DA SE NE PLASE NIKOGA KRIVI SU TUZIOCI I ONI CE I DA SRUSE DRZAVU JE PREDSEDNIK SVE PRASTA NABIJ BITANGE U KAMENOLOM PA NEKA SE TAMO PRAZNE

Ronin

08.08.2024 14:46

Eto sada ima dve opcije,ako to što tvdite istina onda (i ima dokaz)onda naše slizbe nesposobne ili ova ne funkcionise kako treba.Jer nebitno ko je kreator ali niste ga uhapsili.

Ljubica

08.08.2024 14:54

@Darko, naravno da se ne radi samo o litijumu, jer da je samo to problem, ne bi morale večito pretnje i scenarij sudnjeg dana da se u sve uvlače. Ništa se još ne kopa i prvo treba da se ispita koji i kakvi procesi su u pitanju, a ne da se preti blokadom zemlje i rušenjem drzavnih institucija.Niko ko svojoj zemlji i narodu želi dobro, ne može da priziva nasilje.