Goran Vesić
Foto: Tanjug/TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

-Upravo sam dobio informaciju da je doneta drugostepena presuda u predmetu Vesić - Nova.rs (tužba zbog teksta "Goran Vesić kao Pablo Eskobar - na isti način do pozicije") - napisao je Goran Vesić.

- Potvrđena je prvostepena presuda i sud je dosudio da mi Nova isplati 80.000 dinara naknade nematerijalne štete, a takođe imaju i obavezu da objave uvod i izreku presude, i da isplate troškove postupka u iznosu od 62.700 dinara. Nerado podnosim tužbe protiv medija. Nekada sam i sam bio mladi novinar i imamo ogromno uvažavanje za novinarsku profesiju koja je važna za izgradnju demokratskih kapaciteta jednog društva - napisao je.

 

 

- Verujem da mediji treba da imaju najveće moguće slobode, ali te slobode treba da koriste odgovorno, a ovde smo upravo imali slučaj zloupotrebe slobode koju naša država omogućava svim medijima.  Jedno su demokratija i sloboda, koje treba da gradimo i negujemo, a drugo su laži koje zaslužuju osudu i prezrenje - napisao je Vesić.

- Nadam se da će ova presuda imati korektivnu ulogu u pisanju medija Nova.rs i da će motivisati uredništvo ovog medija da se u svom budućem radu u većoj meri pridržava kodeksa novinara i profesionalnih standarda koji nalažu da pisanje medija bude objektivno i istinito - dodao je.

- Naknadu koja mi pripada usmeriću novinarskim organizacijama koje sprovode obuke mladih novinara kako bismo svi zajedno kao društvo uticali na njihovo pravilno oblikovanje i podizali njihovu svest o važnoj ulozi koje novinarska profesija ima za srpsko društvo - naglasio je Vesić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading