Dejan Ristić
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić posetio je danas Savez slepih Srbije i tom prilikom se sastao sa predsednikom Saveza g. Milanom Stošićem.

Tokom sastanka dogovoreno je jačanje saradnje Ministarstva i Saveza u cilju zajedničkog rada na projektima koji mogu da unaprede kvalitet života slepih i slabovidih osoba i da predstavljaju još jedan korak ka stvaranju inkluzivnijeg društva. 

Definisane su oblasti u kojima je moguće ostvariti najveći napredak, poput uvođenja i promocije novih tehnologija koje pomažu slepim i slabovidim osobama i podsticanja razvoja veštačke inteligencije koja će olakšati slepim i slabovidim osobama da koriste digitalnih alate.

Tokom razgovora istaknuta je i važnost povećanja inkluzivnosti, sa posebnim naglaskom na potrebu za kontinuiranom edukacijom i obukom, kako slepih i slabovidih osoba, tako i šire javnosti da bi se podstaklo razumevanje i smanjile prepreke u svakodnevnom životu.

Sagovornici su izrazili snažnu posvećenost sprovođenju inicijativa koje promovišu inkluzivnost u svim sferama društva, uključujući obrazovanje, zapošljavanje i pristup javnim uslugama.

Ministar g. Ristić naglasio je značaj unapređenja saradnje, ističući da je Ministarstvu izuzetno važno da se nastavi rad na projektima koji će osigurati bolju integraciju i podršku za slepe i slabovide osobe u svim aspektima društvenog života.

Sagovornici su ustanovili dinamiku narednih susreta i dalji program zajedničkih aktivnosti.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading