Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA/MILAN KAMMERMAYER

Kako Alo! saznaje, oni planiraju da postave ukupno oko 200 kamera. One su postavljene na lokacijama u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a posebno su “pokrivene” raskrsnice, trgovi, pojedini objekti, kao i obala jezera Gazivode.

Na ovaj način Kurti i Svečlja špijuniraju Srbe sa severa i u korak prate njihovo kretanje. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, potvrdio je naša saznanja da je planirano postavljanje ukupno 200 nadzornih kamera uz ocenu da se to navodno radi kako bi se građani bezbednije osećali.

-Policija može da gleda javni prostor, a našim internim regulacijama je regulisano gde se čuvaju snimci. To znači da ako mi želimo nešto da uzmemo i da radimo nešto s tim snimcima, treba da idemo u Prištinu da bismo ih uzeli. Prema zakonu, mi smo jedina institucija koja može da pregleda snimke, da ih kontroliše i obriše i policija to sprovodi prema zakonu, kazao je Eljšani i dodao da će, nakon toga, biti postavljene i kamere koje će snimati registarske oznake na automobilima.

U Severnoj Mitrovici građani kažu da im je na ovaj način narušena privatnost i da im je zbog toga vrlo neprijatno.

-Ne treba nam to, živeli smo dobro i bez kamera. Ako im je toliko zadovoljstvo da imaju kamere, neka ih imaju, nemoj samo da usmeravaju prema sobama i intimnim prostorijama. Ne možemo mi njima ništa, ne mogu ni oni nama. Neka rade svoj posao, mi ćemo naš, kazao nam je jedan Mitrovčanin.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading