MSI
Foto: Printscreen/MSI

U izveštaju, koji u celosti možete videti na sajtu MSI, Vesić je napisao sledeće:

Poštovani prijatelji,

Pred vama je izveštaj o prvih 100 dana rada Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Iako se u izveštaju formalno nalaze rezultati
mog tima u prvih 100 dana rada Vlade, suštinski ovaj izveštaj govori o kontinuitetu politike izgradnje moderne, povezane i ponosne Srbije.

To je politika koju već 12 godina uspešno trasira predsednik Aleksandar Vučić i za koju mu građani Srbije daju snažnu podršku. Godine koje su pred nama predstavljaju prekretnicu u našem razvoju. Pred nama su velike šanse da Srbiju još više uzdignemo i uvedemo u porodicu razvijenih evropskih zemalja i tako unapredimo kvalitet života građana.

MSI

MSI

 

Svesni te činjenice, neumorno radimo na izgradnji infrastrukture u našoj zemlji, koja je preduslov za dalji ekonomski i privredni razvoj.

Nastavili smo sa izgradnjom „Moravskog koridora” i tako pružili novu šansu za bolji život za 500.000 ljudi koji žive u Kraljevu, Kruševcu, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku i ostalim mestima u ovom delu Srbije.

Gradimo auto-put „Miloš Veliki” do Požege, otvarajući nove perspektive razvoja Zlatiborskog okruga. Gradimo i „Dunavski koridor” sa težnjom da, prvi put u istoriji, ravnomerno razvijamo zapad i istok naše prelepe Srbije.

Vojvodina će biti premrežena „Fruškogorskim koridorom”, brzom saobraćajnicom „Osmeh Srbije”, auto-putem Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, a prema našim sestrama i braći u Republici Srpskoj trenutno gradimo auto-put Kuzmin – Sremska Rača i dve brze saobraćajnice Šabac – Loznica i Slepčević – Badovinci.

MSI

MSI

 

Decenija u koju smo zakoračili je definitivno decenija razvoja srpske železnice.

Do kraja godine biće puštena u rad brza pruga Novi Sad – Subotica, pokrenuli smo rekonstrukciju pruge Niš – Dimitrovgrad i izgradnju železničke obilaznice oko Niša. Takođe, gradićemo brzu prugu Beograd – Niš, rekonstruisati brojne regionalne pruge i tako stvoriti uslove za jednako kvalitetan život u svim delovima Srbije.

Konačno, posle mnogo decenija Srbija je počela da brine o svojim rekama i da koristi njihov potencijal. Kroz projekat „Zaplovimo Srbijom” gradimo nova pristaništa, rekonstruišemo postojeća i razvijamo lučke i plovne kapacitete
naših najvažnijih reka.

MSI

MSI

 

Naša „Er Srbija” gotovo svakog meseca obori rekord u broju prevezenih putnika i realizovanih letova u odnosu na prošlu godinu. To je potvrda ispravnosti odluke predsednika Aleksandra Vučića da osnuje novu nacionalnu avio-kompaniju koja je postala ponos naše zemlje.

Beogradski aerodrom postao je centralna vazdušna luka u ovom delu Evrope, a otvaranje nove terminalne zgrade na aerodromu „Konstantin Veliki” u Nišu i povećanje broja linija iz ovog grada i Kraljeva govori da država nastavlja da ulaže u razvoj vazdušnog saobraćaja.

Koliko su mi važni ovi veliki državni projekti, toliko su mi važni i oni manji, koji utiču na svakodnevni život ljudi. Zato sam izuzetno ponosan na projekte „Integralnog razvoja” i program LID, koji realizujemo zajedno sa našim međunarodnim partnerima, a koji se odnose na rehabilitaciju lokalnih
saobraćajnica širom zemlje, izgradnju biciklističkih i pešačkih staza, i inkluzivan razvoj gradova i opština zasnovan na inovacijama i pametnim tehnologijama.

MSI

MSI

 

Poštovani prijatelji,

Hvala vam na podršci, razumevanju i strpljenju. Razvoj države nije jednostavan proces i potrebna je hrabrost i mudrost kakvu ima
predsednik Aleksandar Vučić, kako bi bile donete ispravne, a neretko i teške odluke koje menjaju lice naše države.

Budite sigurni da šansu koja nam se pruža nećemo ispustiti, već ćemo raditi još vrednije i marljivije na izgradnji i jačanju naše Srbije.

Jer, samo jaka Srbija može da garantuje bolji život svim građanima i zaštitu najvažnijih državnih i nacionalnih interesa. Samo jaka Srbija može da vodi suverenu politiku i da nezavisno odlučuje o svojoj budućnosti.

Idemo dalje! Zajedno u izgradnju jake Srbije!

Živela Srbija! - poručio je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading