Litijum
Foto: Printscreen/TV Prva

PRVA TV: Jadarit - mineral o kom se priča već 7 godina a koji je značajan jer sadrži litijum. Meštani u selima oko Loznice već godinama primećuju ogromne bušilice a da li od toga može da se profitira - ne znaju.

Miladin Dimitrijević - meštanin: U mom selu si bušili na 10-ak mesta, sve su lepo obeležili, betonirali... Nadam se da će pozvati i mene da im ustupim njivu jer su plaćali po 25.000 evra po rupi!

PRVA TV: Dragutin iz sela Draginac nam kaže da je njegovo selo počelo da oživljava zbog izvođenja bušotina a i on je od bušotina uspeo da napravi profit u svojoj kafani.

Dragutin Gajić - vlasnik kafane: Ja radim ketering ljudima koji rade bušotine, oni dolaze ovde i promet se uvećao sve više i više. Ja sam zadovoljan!

Slobodan Mandić - meštanin: Biće dobro za nas omladinu ako bude rudnika, moći ćemo da se zaposlimo. Biće dobro ako bude tako!

PRVA TV: Svako gleda svoju računicu i svako bi da profitira, ali država mora da se postavi na pravi način kako bi potencijalno nalazište napunilo već iscrpljene srpske baterije!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading