Vučić i Dodik
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

- Kao predsednik Republike Srpske, ali i kao Srbin, otac i deda, želim da izrazim snažnu i nepokolebljivu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u naporima da realizuju strateški važne projekte u saradnji sa evropskim partnerima.

Ovi projekti nisu samo ključni za budućnost Srbije, već i simbol njenog potencijala da postane nezaobilazna evropska sila, kao što su to postale zemlje koje su pronašle i eksploatisale naftu.

Eksploatacija rudnih i mineralnih sirovina u skladu sa najvišim ekološkim standardima i uz podršku najmoćnijih ekonomija Evrope i sveta, kao i konferencija EU i Srbije na ovu temu, jasno pokazuju da Srbija ulazi u ligu globalnih igrača.

To je prilika da Srbija zauzme mesto koje joj pripada u regionalnom i globalnom kontekstu zahvaljujući resursima koje poseduje. Nažalost, svedoci smo organizovanih protesta širom Srbije, predvođenih čudnom grupom onih koji bi priznali Kosovo, kao i onih koji bi bez razmišljanja poslali tuđu decu u rat.

Među njima su i oni koji bez kajanja prihvataju narativ da smo mi Srbi genocidni narod, kao i radikalni nacionalisti koji bi svojom destruktivnom politikom uništili Srbiju za samo sedam dana.

Ova heterogena mešavina ima za cilj da Srbiju gurne iz stabilnosti i razvoja u period haosa, političkih sukoba i slabih vlada, a sve kako bi je naterala da odustane od veličanstvene borbe za Kosovo i Metohiju i sve Srbe u regionu.

Zapitajmo se zašto je medijsko Sarajevo lider u napadu na Srbiju i podržavanju protivnika njenog razvoja? Odgovor je jednostavan – oni bolje od ljudi sa ulice znaju koliko eksploatacija minerala pokreće Srbiju. Oni su ljubomorni na to što su Srbi na zemlji koja ima ove minerale i zato mrze zemlju i imovinu Republike Srpske.

Aleksandar Vučić je jasno pokazao da neće popustiti pred ovakvim pritiscima, ali da će nastaviti da vodi Srbiju putem napretka i razvoja. Njegovo obraćanje jasno je stavilo do znanja da će Srbija hrabro ići napred i da neće odustati od svojih interesa na Kosovu i Metohiji, kao i da će jačati svoju ekonomiju kroz eksploataciju litijuma.

Kao predsednik Republike Srpske uvek ću stajati uz Srbiju i predsednika Vučića, podržavajući ih u njihovim nastojanjima da obezbede budućnost srpskog naroda i prosperitet celog regiona.

Pozivam sve građane Srbije da prepoznaju manipulaciju i ujedine se u podršci stabilnosti i razvoju, jer jedino tako možemo da obezbedimo mir i bezbednost našoj deci i budućim generacijama - poručio je Dodik.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading