Dragan Đilas
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Digla se cela prozapadna opozicija među kojima je pregršt onih koji su nekada bili na vlasti da zajedno sa kvaziekolozima, a potpomognuti stranim službama organizuju demonstracije po Srbiji protiv iskopavanja litijuma, navodno jako zabrinuti za životnu sredinu, a ne tako davno upravo su oni nameravali da vade naftu u našoj zemlji iz uljanih škriljaca i potpuno je zatruju.

Lider opozicije Dragan Đilas i njegovi sateliti uz medije u vlasništvu Dragana Šolaka nedeljama unazad huškaju narod na proteste, sve pod izgovorom brige za Srbiju, a zapravo gledaju samo sopstveni interes. Taj interes je jasan, da se Aleksandra Vučić nasilno, na ulici svrgne s vlasti, a da se oni ustoliče, jer na izborima to nikako ne mogu. Narod ih neće, poručio im je to ne zna se ni koliko puta.

A koliko njihovo licemerje ne poznaje granice najbolje govori snimak iz 2012. godine, kada su svi oni koji danas toliko brinu o ekologiji - Dragan Đilas, Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović i mnogi drugi, bili na vlasti i tako ekološki osvešćeni hteli u Srbiji da rade nešto što bi izazvalo pravo ekološku katastrofu i zatrovalo je u potpunosti.

Naime, pojavio se video u kojem tadašnji ministar rudarstva Oliver Dulić, gle slučajnosti, baš iz redova Demokratske stranke, objašnjava kako će Srbija da se obogati vađenjem nafte iz kamena.

Oni su tada nameravali da vadi naftu iz uljanih škriljaca, čije otvaranje ima sledeće posledice po životnu sredinu:

- mogu da zatruju podzemne vode i zagade površinske vode

- proizvode se ogromne količine otpadnih voda

- emituje metan u atmosferu i ispuštaju se toksični polutanti

- državni sekretar iz rudarstva je 2011. rekao da od naftnih škriljaca nastaje pepeo čija je emisija otprilike jednaka onoj koju sada proizvode domaće termoelektrane

To im nije smetalo, ali im smeta najava da će ukoliko najviši ekološki standardi budu ispunjeni, na čemu insistira upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tek onda moći da se uzme u razmatranje iskopavanje litijuma.

Jasno je da im je litijum samo izgovor za haos i nasilje

Ministarka privrede Adrijana Mesarović poručila je juče da je sasvim jasno da je opoziciji litijum samo izgovor za haos i nasilje koje nameravaju da sprovode.

- Pitam se, ako smo jasno rekli da se u naredne dve godine neće ništa kopati, dok se ne ispune svi neophodni preduslovi – zašto danas protesti, zašto pozivi na nasilje, zašto pozivi da ljudi izađu sa motkama na ulice? Pre bilo čega, izradiće se studije o uticaju na životnu sredinu, proveriće se svi zdravstveni aspekti pod vođstvom ministra Lončara, kao i svi drugi aspekti i segmenti, koji su bitni za kvalitet i bezbednost zdravlja građana. Ako se svi uslovi ispune, projekat će se nastaviti, a naša zemlja će imati istorijsku šansu za ekonomski napredak. Oni čak ni ne kriju da je litijum paravan, Zoran Lutovac je javno rekao - ne smeta nam litijum, smeta nam vlast – navela je ona.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (14)

Loading
Ivana

11.08.2024 09:17

Upravo ovi koji se sada najviše bune su uništavali prirodu dok su bili na vlasti.

Čeda

11.08.2024 09:19

Sada, kada bi da ruše Vučića, samo traže izgovor za to. Makar se osvrnuli i na ekologiju za koju nikada nisu marili.

Tanja

11.08.2024 09:56

Vođe protesta su idioti kompletni, toliko.

Zora

11.08.2024 10:54

Opozicija izigrava borce protiv nasilja i ekologe, a daleko su i od jednog i od drugog.

Olja

11.08.2024 10:58

Jasno je da je opozicija dovela Rio Tinto,sada im je problem što oni nisu na vlasti

Marija

11.08.2024 10:59

Oni su licemeri i nasilnici,zbog toga su uvek gubili na izborima,pa nije narod lud

Ena

11.08.2024 11:27

Jedini cilj nasilnih protesta neprijatelja Srbije je rušenje Vučića, kao nosioca razvoja Srbije.

Vlada

11.08.2024 12:05

Opozicija samo gleda kako da se obogati na račun države Srbije.

Vlada

11.08.2024 12:06

Opozicioni lideri samo gledaju svoje interese i kako mogu da uvećaju svoje lično bogatstvo.

Vlada

11.08.2024 12:07

Kakva ekologija, opoziciju interesuje samo kako da uvećaju svoje lično bogatstvo.