protest
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Jednom licu koje je učestvovalo u izvršenju pomenutog krivičnog dela određeno je zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeno u Više javno tužilaštvo na saslušanje.

Postoje osnovi sumnje da je vozač motornog vozila, nakon sudara na mostu Gazela, napadnut i pretučen od strane nekolicine učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma, organizovanog u centru Beograda, koji su se nakon protesta kretali kolovozom mosta Gazela.

Takođe, Prvom i Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dat je nalog da, u saradnji sa policijom, identifikuju učinioce krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom iz člana 290. Krivičnog zakonika.

Postoje osnovi sumnje da su lica koja su se nakon pomenutog protesta kretala mostom Gazela izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do materijalne štete i prekida saobraćaja.

Sva lica koja su blokirala međunarodnu železničku prugu na različitim lokacijama biće identifikovana i procesuirana zbog krivičnog dela iz člana 290. Krivičnog zakonika od strane nadležnog tužilaštva i policije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading