Nemanja Berić
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

Beogradski advokat Nemanja Berić uhapšen je u Hr­vat­skoj na gra­nič­nom pre­la­zu Ba­ja­ko­vo i spro­ve­den su­di­ji za pre­kr­ša­je u Ši­be­ni­ku, ko­ji ga je osu­dio na 15 da­na za­tvo­ra.

Raz­log je taj što je Be­rić na Fej­sbuku podelio snimak na kom dok vo­zi pe­va pa­tri­ot­ske pe­sme.

Ne, nije šala. Nemanja Berić uhapšen je i osuđen za narušavanje javnog reda i mira jer je slušao muziku u svojim kolima!

Ali ono što posebno bode oči je reakcija hrvatskih medija na kršenje javnog reda i mira u Srbiji.

Nikola Ristić

Printscreen

 

 

Naime, dok Hrvatima ne smeta da Berića osude za narušavanje reda i mira, itekako im smeta što su prozapadni aktivisti Nikola Ristić i Ivan Bjelić osuđeni za isto delo u Srbiji.

Danima se u hrvatskim medijima vodila kampanja protiv Srbije jer su hrvatski heroji Bjelić i Ristić završili iza rešetaka.

U redu im je da Bjelić i Ristić blokiraju puteve i pruge, da poručuju da hoće da unište srpsku privredu, da novinarku polivaju pivom i mažu sendvičem, ali nije u redu da Srbin peva u kolima.

bjelić

Foto: Printscreen

 

 

I slep bi video da ovo nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već golim interesima. Hrvatskoj nije u interesu da Srbija bude ekonomski jača država, zbog čega se zagrebački krugovi iz petnih žila trude da potkopaju naše uspehe.

A za to im trebaju Bjelić i Ristić, "studenti koji nisu studenti", NVO aktivisti koji su "zabrinuti građani", i ostale floskule koje smo već decenijama gledali i slušali. A znamo i odakle dolaze ti NVO aktivisti i sa kojim namerama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading