aleksandar vulin
Foto: Printscreen/YouTube/ MUP Republike Srbije

Kako je objasnio, „pre svakog svetskog rata javlja se određena fobija – tada (za vreme Prvog svetskog rata) je to bila srbofobija, pre Drugog svetskog rata – judeofobija, a sada – rusofobija“. To znači da je „svako zlo prema Rusima dozvoljeno i svaka laž prihvatljiva“, dodao je.

Vulin je istakao da se sukob Evrope i Rusije može izbeći, ali samo ukoliko Rusija pokaže da je ona „dovoljno jaka da se ne može pobediti“.

Potpredsednik vlade je kratko prokomentarisao i popularnost predsednika Rusije Vladimira Putina u određenim krugovima na Zapadu.

Prema njegovim rečima, „popularnost predsednika Putina i Rusije u Zapadnoj Evropi ne objašnjava se činjenicom da su se pojavili milioni Nemaca koji su odjednom zavoleli Ruse“, jer ih oni, kako kaže, „nikada nisu voleli, ni u Prvom, ni u Drugom svetskom ratu, ni posle“.

Radi se o tome da „oni u Ruskoj Federaciji vide vrednosti koje podržavaju, žele da žive sa svojim Bogom, nacijom i porodicom“, a „nameću im društvo u kome toga nema“, objasnio je.

U tom kontekstu, on je podsetio na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu, čije otvaranje je, kako je rekao, pokazalo da je svet došao do trenutka kada se u njemu sudaraju civilizacije i njihovi različiti sistemi vrednosti.

Ovaj sukob civilizacija, kako je objasnio, ima dve strane: s jedne su Bog, nacija i porodica, a s druge – „svet bez Boga, nacije, jer svi treba da budu deo jedne globalne korisničke države, u kojoj nema porodice“, pošto „LGBT koncepcija ukida porodicu“.

„Bojim se da smo došli do faze sukoba civilizacija, međusobno isključivih pogleda na svet. Indikativno je bilo otvaranje Olimpijskih igara u Parizu – transvestiti umesto Hrista, Marija Antoaneta koja peva odsečene glave, dete koje sedi sa ovim izopačenicima. Bila je to slika civilizacije kojoj ja ne pripadam“, rekao je Vulin.

Nisam ruski agent, samo znam da bez Rusije nema ni Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije je rekao i da on nije ruski agent. On je objasnio da su njegovi odnosi sa Ruskom Federaciji tako dobri zbog toga što smatra da „su odnosi sa Rusijom od ključnog značaja za očuvanje Srbije“.

„Da Rusija nije preživela sve ove vekove, Srbije ne bi bilo. Ako se sada SVO i sve što se dešava završi loše po Rusiju, i ona propadne, da li neko zaista misli da će Srbija opstati? Ona će nestati, mi nemamo izbora. Zato neću da menjam svoju politiku“, istakao je jasno Vulin.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading