Žan Lin Lakapel
Foto: Printscreen/Youtube

Doskorašnji poslanik Evropskog parlamenta, član Nacionalnog okupljanja Žan Lin Lakapel izjavio je da se ta stranka protivi integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, sa jedinom izuzetkom – Srbijom, koja, kaže, može u EU. 

Stav stranke je, ponavlja, i da ne priznaju Kosovo.

Na pitanje kako vidi Balkan, a posebno Srbiju, u kontekstu rata u Ukrajini i proširenja EU, Lakapel je rekao da je to "osetljivo pitanje".

- Pozicija Nacionalnog okupljanja je da ne treba da bude proširenja EU. Već nas ima 27. Mi se protivimo integraciji Balkana. Ali, na Balkanu ima jedan izuzetak, to je Srbija. Imamo istorijske i političke veze. Srbi su na dobroj strani istorije. Ne zaboravljamo naše dobre veze. Postoji istorija prijateljstva, prelepa istorija između Srba i Francuza. Ako postoji zemlja sa kojom treba da budemo bliski, istorijski, politički, hrišćanski, to je onda Srbija. Ako postoji zemlja koju bismo integrisali u EU, onda je to Srbija. Protivimo se članstvu Kosova, ne priznajemo Kosovo - rekao je Lakapel.

Prema njegovim rečima, zemlje poput Albanije i Severne Makedonije destabiliziju Evropu, zbog čega se "jako protive" njihovom članstvu.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading