cia
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

 Istorija se ponavlja! "Nacionalna zadužbina za demokratiju" (NED), američka fondacija koja podržava razne opozicione medije u Srbiji i razne NVO koje organizuju demonstracije trenutno jer se navodno bore protiv istraživanja i potencijalne eksploatacije nalazišta litijuma,  s namerom da sruše režim na ulici - satelit su CIA i po istom modelu kojim su nekada uništavali Jugoslaviju, sada žele da razore Srbiji!

ČAK I NE KRIJU

Naime, brojni opozicioni mediji, pripadnici opozicije i naravno mnoge NVO koje svakodnevno u Srbiji niču kao pečureke nalaze se na platnom spisku ove američke organizacije NED i to je transparentno, odnosno stoji na njihovim sajtovima.

Zanimljivo je zato osvrnuti se malo unazad i prisetiti se vremena kad su se SAD želele da postignu da Jugoslavija odustane od socijalističke ekonomije i postane ekonomija slobodnog tržišta po ugledu na Zapad. Dok je sovjetski sistem bio na izdisaju, 1988. godine, Vašington nije gubio vreme i slao je savetnike u ovamo iz, pazite sad - neprofitne organizacije pompeznog imena - Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED).

Protesti

Printscreen

 

 

Tako je NED počeo da sa izdašnim podmićivanjem u svakom kutku Jugoslavije finansirajući opozicione grupe, potkupljujući mlade, gladne novinare pune snova o novom životu, i dajući novac opozicionim sindikatima...Sve ostalo je istorija...

Inače, da NED nije nikakva NVO, već organizacija koju finansira Kongres SAD, nedavno je detaljno raskirinkano u zvaničnom izveštaju Ministarstvo spoljnih poslova Narodne Republike Kine.

OGROMAN GODIŠNJI BUDŽET

Kako je jasno objašnjeno u analizi, oni su samo oruđe u rukama američke spoljne politike, a primarni zadatak im je pritisak na vlasti i u krajnjoj instanci rušenje vlasti onih država koje ne ispunjavaju zahteve Vlade SAD.

Na platnom spisku NED-a u Srbiji je, između ostalih, deluje i organizacija BIRODI, koja je u subotu podnela prijavu REM-u protiv TV Prva jer se ta televizija bavila NED-om i dokumentom Ministarstva spoljnih poslova Kine u kom je navedeno da je NED finansirao rušenje vlasti u Srbiji.

Dakle, kako izgleda, BIRODI panično štiti svog finansijera.

Kina se i ranije izjašnjavala o NED-u, ali o tome da su produžena ruka CIA pisao je čak i Njujork tajms još 1997. godine.

Ono što ih čini posebno opasnim, kako deluje, jesu finansije koje su im na raspolaganju. Pa tako  Njujork tajms je u jednom starom članku ukazao na godišnji budžet koji im je na raspolaganju od čak 30 miliona dolara!

ŠTA JE TO OTKRILA KINA?

Podsetimo, detaljna analiza koju je sprovelo Ministarstvo odbrane Kine pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi" otkriva da se organizacija NED dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja "demokratije".

Peti protest Srbija protiv nasilja

Alo;

 

 

PROTESTI U SRBIJI

Posebnu pažnju kinesko ministarstvo u svom izveštaju poklonilo je izborima u Srbiji koji su se dogodili u aprilu 2022. i decembru 2023. godine.

Kinesko ministarstvo je otkrilo kako se američka organizacija mešala u ceo izborni proces i kako ističu "dali su sve od sebe da poguraju proameričke opozicione kandidate uoči izbora".

Takođe, ova analiza jasno ukazuje ko je bio glavni pokretač protesta pod parolom "Srbija protiv nasilja", kao i šta je bio cilj tih protesta.

Da je u srži gorenavednog političkog protesta bio "juriš na fotelje" sa ciljem rušenja vlasti koja je izabrana voljom naroda jasno proizilazi iz navedene analize. Naime, cilj protesta pod parolom "Srbije protiv nasilja" bilo je pokušaj rušenja vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i pokušaj da se na vlast u Srbiji instaliraju poslušne takozvane "proameričke" i "prozapadne" opozicione stranke.

Povodom ovog paklenog plana NED-a oglasila se i novinarka Ljubinka Milinčić.

Ona kaže da NED nije jedina organizacija koja ovde radi.

-  Tu je mnogo zapadnih organizacija koje rade po principu - što propusti NED, to dočeka neko drugi, što propusti taj drugi, dočeka neko treći... - rekla je ona.

 

ĆUTA PSOVAO VUČIČA I

 OPET PRETIO HAOSOM

Opozicioni poslanik i lažni ekolog Aleksandar Jovanović Ćuta gostujući na tajkunskoj Novoj S opsovao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozivao na rušenje ustavnog poretka Srbije! Eko-terorista najavio je novo maltretiranje naroda u septembru.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading