senad ramović
Foto: Alo/Alo

 

Vehabija Senad Ramović Becan, koji je likvidiran nakon što je ispalio četiri hica na policiju u naselju Hotkovo kod Novog Pazara, sahranjen je u šumi koja se nalazi u tom mestu. Njega su pokopali sledbenici. Grobno mesto obeležili su samo kamenom jer tako nalažu njihovi običaji.

Podsetimo, pedeset dana trajala je potraga za vođom vehabijskog pokreta u Srbiji. On je jedan od glavnoosumnjičenih za vrbovanje i radikalizaciju Miloša Žujovića koji je 29. juna hicem iz samostrela teško povredio žandarma ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Od tog terorističkog napada, vođa vehabija krio se najpre na teritoriji Kosova i Metohije, a zatim u svom selu koje se nalazi na jednom brdu odakle se vidi ceo Novi Pazar. Nakon terorističkog napada u Beogradu, policija je pretresla kuću Senada Ramovića i u njoj su tada pronašli sablje i noževe, kao i zastavu Islamske države.

senad ramović

Alo

 

Pripadnici BIA dobili su informaciju da se Ramović „vratio“ sa KiM i da boravi u kući svog zeta u Hotkovu. Ubrzo je angažovana Specijalna antiteroristička jedinica čiji su pripadnici krenuli ka ovom naselju. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je da je Ramović odbio da se preda i da je pucao na pripadnike MUP. Dodao je da je Ramović i ranije zapretio da će pucati ako policajci budu pokušali da uđu u njegovu kuću.

- Krio se u kući svog zeta Aldina Birđozlića, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Nišu. Prilikom hapšenja, Ramović je pružio otpor, pucao je na policiju, ispalio je tri-četiri hica i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice su ga likvidirali - rekao je Dačić, i dodao da se radi o zajedničkoj akciji BIA, MUP i Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnike BIA do vođe vehabija Senada Ramovića Becana odveo je jedan od njegovih najbližih saradnika. Upravo Ramovićev sledbenik pokazao je policiji kuću u kojoj se on skrivao.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading