Aljbin Kurti
Foto: Alo/Profimedia

Iza pretnji srpskim ambasadama i konzulatima u Beču, Bernu i Minhenu, kao i većem broju institucija i funkcionera u Srbiji i Republici Srpskoj stoji tajna obaveštajna služba ŠIK koja je verna Aljbinu Kurtiju, premijeru lažne države Kosovo, i nekadašnjim vođama terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Denis Krasnići

Facebook

 

 

Kako Alo! saznaje, Denis Krasnići, koji je identifikovan kao neposredni pošiljalac pretećih poruka, tokom boravka na Kosovu i Metohiji, gde mu žive roditelji, dok on ima prebivalište u Švajcarskoj, instruisan je od obaveštajaca ŠIK da uradi to što je uradio.

STRUKTURA

Kako za naš list kaže sagovornik iz obaveštajnih struktura, Krasnići je, kao i mnogi drugi u albanskoj dijaspori, dugo praćen i nadgledan.

- Sada je on identifikovan kao počinilac pretnji i cela priča će ići u tom smeru da je lud, poremećen, fanatik, usamljeni pojedinac. I onda, navodno, Priština, Tirana ili neko treći nemaju veze s tim. To je manje-više modus operandi koji se konstantno primenjuje i kojim se razne službe služe - ističe sagovornik Alo!, i nastavlja:

Denis Krasnići

Facebook

 

 

- Krasnići je klasičan primer toga kako se vrbuju Albanci. Roditelji na Kosovu i Metohiji, on u Švajcarskoj. Pritom, na mrežama se deklariše kao poštovalac terorista iz OVK, što je nedvosmisleno utvrđeno po osnovu njegovih objava, i konstrukcija je zatvorena.

JASNA VEZA

Uz Švajcarsku, inače, prema tvrdnjama naših sagovornika, Beč je jedan od glavnih centara gde se ostvaruju kontakti ekstremista sa Balkana.

- Ono što posebno treba da nas brine jeste povezivanje Albanaca sa Kosova i Metohije i radikalnih islamista u glavnom gradu Austrije, gde imaju nekoliko svojih centara. Za te grupacije glavna meta su Srbi i Srbija - objašnjava izvor našeg lista.

Inače, u saradnji sa nadležnim službama i policijama zemalja u kojima je prećeno našim ambasadama i konzulatima nivo obezbeđenja objekata u kojima se nalaze službenici Republike Srbije podignut je na maksimum. U tom smeru saradnja sa pomenutim državama bila je za svaku pohvalu.

 

Šta je u stvari ŠIK: Od

Haradinaja do Kurtija

Albanska obaveštajna služba ŠIK formirana je tokom devedesetih kao ogranak terorističke organizacije OVK.

Kako za Alo! kažu poznavaoci prilika na Kosmetu, upravo je ŠIK odgovoran za likvidacije, zastrašivanje i maltretiranje svedoka protiv Ramuša Haradinaja i njihovih porodica, zbog čega jedan od najvećih albanskih zločinaca nije osuđen u Hagu.

Otkako je u Prištini na vlasti Aljbin Kurti, njegove veze sa ŠIK su direktne i jasne.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading