Dejan Ristić
Foto: Alo/MiT

 Tokom veoma srdačnog, otvorenog i dužeg razgovora sagovornici su konstatovali da su međusobni odnosi Republike Srbije i Rumunije tradicionalno dobri, kao i da postoji obostrana saglasnost za osnaživanje saradnje u oblasti informisanja i telekomunikacija. 

Zaključeno je da, zahvaljujući zajedničkim naporima dve zemlje, saradnja iz godine u godinu kontinuirano napreduje. Ustanovljeni su pravci njenog daljeg razvoja i predložene zajedničke aktivnosti u smeru jačanja saradnje u sektoru javnog informisanja i informaciono–komunikacionih tehnologija. 

Ministar g. Ristić istakao je da je osnaživanje regionalne saradnje u oblasti telekomunikacija jedan od prioriteta Ministarstva u ovoj oblasti i dodao da je Rumunija siguran i snažan partner Srbije. 

Dejan Ristić

MiT

 

 

 

Ambasadorka gđa Davidoju izrazila je očekivanje da će dve zemlje uspeti da realizuju sve započete, kao i da dogovore nove projekte u obostranom interesu, ističući zadovoljstvo dostignutim stepenom saradnje.  

Ministar je upoznao ambasadorku i sa organizacijom međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027 koja će biti održana u Beogradu i sa zadovoljstvom pozvao Rumuniju da učestvuje u toj važnoj manifestaciji. 

BONUS VIDEO

@alo_portal PARAOLIMPIJAC ŽELJKO DIMITRIJEVIĆ ZA ALO! Velika čast mi je što ću nositi zastavu Srbije, u našem timu vlada duh zajedništva #alo #alodnevnenovine #alonovine #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading