Dragan Đilas
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

"Kada dođe do promene vlasti, sasvim sigurno će morati da odgovaraju oni koji su se obogatili za vreme vlasti SNS, a mogu i oni ranije," izjavio je Đilas 23. avgusta 2024.

Ipak, Đilas je ranije priznao da su prihodi njegove firme iznosili 619 miliona evra tokom 10 godina dok je bio na vlasti.

"Te stvari koje oni pominju već sam odgovorio, i za 619 miliona evra. To su prihodi firme u prethodnih 10 godina na koje plaćam porez. Ja se ponosim time," izjavio je Đilas 25. oktobra 2023.

Nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, Verica Barać, otvoreno je kritikovala Đilasovo poslovanje, ističući da su njegove firme bile povezane sa državnim budžetom.

"Ovde je dozvoljeno da gradonačelnik (Đilas) ima u vlasništvu firme koje se bave medijima. Pitali bi mi kakvo bi bilo njihovo mesto na tržištu da nisu vezani za Borisa Tadića i DS, i što je najgore - vezani su za budžet! To da su oni prosto kreativni i pametni, koji po svojoj pameti okreću tolike pare, TO JE BEZOBRAZLUK I CINIZAM! Stalno posluju sa državnim budžetom, tako su sposobni na tržištu da uglavnom posluju sa budžetom!" izjavila je Verica Barać.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (3)

Loading
Rade

24.08.2024 12:18

Kada bi ovo obećanje ispunio Đilas bi prvo trebao da uhapsi sebe i svog pajtaša Šolaka.

Jana

24.08.2024 12:24

Ne znam samo kako ima obraza da kaže tako nešto, kad je se on prvi obogatio od politike i to javno i rekao.