Ivica Dačić
Foto: Printscreen/RTS1

Šta izmišljaju gluposti? Kakvi spiskovi, spiskovi postoje otkad je policija izmišljena, i bezbednosne službe, a odnose se na strance a ne na domaće državljane! Verbalni delikt? Jel neko zaustavio ove naše iz opozicije sad kad su išli na more, jel ih neko maltretirao na granici?, upitao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić koji je najnovije događaje u vezi sa zadržavanjem hrvatske pevačice Severine na našoj granici "ocenio kao napad na Srbiju, ceo srpski narod u celini i predsednika Vučića".

Dačić je gostujući jutros na TV Prva jasno odbio da ne postoje nikakvi spiskovi nekakvog verbalnog delikta na kojima su domaći državljani.

- Nemojte da izmišljate, ni da lažete - kazao je Dačić naglasivši da takvi spiskovi za domaće državljane jednostavno ne postoje! I to je ponovio nekoliko puta.

"Jel vi mene slušate šta ja pričam"

- Jel vi mene slušate šta ja pričam, jeste me slušali šta sam ja pričao... Ljudi? Koji ljudi? Pa vi mislite ja sedim u kancelariji i gledam ko prelazi granicu pa kažem ajde sad zadržite ovog sat, ovog dva, ovog šest sati...

- Pa ja dođem u Ameriku, ja ministar spoljnih poslova, a on meni kaže jel možete da sačekate... Sačekam 10 minuta, pa on kaže pođite sa mnom u imigraciono, pa me zadrže pola sata i šta je to... Jel sam ja Severina ili nisam Severina pa to nikome nije važno. To su standardne procedure koje primenjuje svaka zemlja na svetu, nekome sam ja problem, nekome ono što ja pričam...

- Meni se to u Americi desilo 100 puta, jel to normalno, jel se neko bunio, neko žalio... Što ja ne mogu da odem na Kosovo, upitao je Dačić podsetivši da našem patrijarhu Porfiriju nije bio dozvoljen ulazak na Kosovo.

Dačić dodaje da je bio ministar i za vreme Demokratske stranke i da su i tada i te kako postojali spiskovi.

Kakva je procedura

On je dodao da baš kao i svaka policija u svetu, i naša na granici ima niz spiskova, one evropske, pa američke, pa spiskove kriminalaca... posle čega je u detalje objasnio zakonsku proceduru da ne bude nikakve zabune.

Osvrnuvši se na "slučaj Severina", koji je podigao veliku prašinu u hrvatskoj javnosti, Dačić je objasnio da svaka zemlja ima suvereno pravo da te ne pusti da uđeš i to bez ikakvog objašnjenja.

- Mi samo da vidimo o čemu se ovde radi... U Hrvatskoj vi slušate radio u svojim kolima pa odete u zatvor, i to nikakav problem nije, ja ne videh nigde da neko od njih vraća Hrvatsku u srednji vek... Poicija će uvek imati spiskove ljudi kojima je zabranjen ulaz u zemlju ili im je pojačan nadzor, a ti razlozi se tiču kriminala i terorizma.

TV Prva 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading