Severina
Foto: Alo/Printscreen

Za loženje, to je jasno, videli smo svi kako je hrvatska pevaljka za tili čas postala opoziciona ikona, a kao himna protesta (ne)zvanično je najavljena neka njena pesma. Znamo šta su govorili Marinika Tepić (a kroz nju, svakako, njen šef Dragan Đilas), Pavle Grbović, Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta... Šolakove medije i da ne pominjemo.

Pozabavimo se sada ovim gloženjem. Naime, nisu baš svi u opoziciji oduševljeni ovom podrškom Severini, pa su se neki, primetili ste možda, rešili da preskoče izlive oduševljenja njenim likom i delom i naprave se mrtvi. Razlog, sve ono što je pričala o tome da su Srbi počinili genocid, veličanje Franje Tuđmana, prostački napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu i patrijarha Porfirija, pa, ako baš hoćete, i neki raniji radovi hrvatske pevačice u filmovima za odrasle.

Prema rečima našeg izvora iz opozicije, kako se bliži termin protesta zakazanog za nedelju uveče ispred RTS, tako tema Severine postaje sve važnija za naše opozicionare. Jedni bi, onako ozbiljno, da pristalice "obraduju" njenim pesmama (još da puste onaj spot u kom se pojavila u ustaškoj uniformi i sve super), dok drugi smatraju da će to neke sasvim sigurno odvratiti od njihovog protesta. I, po običaju, svako vuče na svoju stranu. Presudiće na kraju svakako Dragan Đilas, kao što uvek i biva, međutim, do tada bi neki mogli jedni drugima i oči da iskopaju. Živi bili, pa videli!

O međusobnim trvenjima unutar opozicije govorio je (pomalo između redova, ali dovoljno jasno za svakog ko je iole upućen u našu političku scenu) i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a i jedan od govornika na protestima. Osim što mu smeta, kako se izrazio, nacionalistički narativ dela opozicije, razočaran je i što je protiv Vučića i vlasti "neorganizovana masa".
- Sa jedne strane je neorganizovana masa koja pokušava nešto da promeni, ali nije kadra da to uradi iz mnogo razloga, a sa druge strane imate to da Vučić sve vreme nabija nacionalizam i da želi da se i dalje predstavi kao vrhovni zaštitnik i vođa Srba i na tom terenu ga je teško dobiti, jer je on Šešeljev radikal, a javnost je duboko zašla u taj nacionalistički narativ i sa te strane ga ne možemo pobediti! To meni smeta i kod ovih protesta, što ga napadaju sa te strane na kojoj ga ne mogu pobediti, jer oni nastupaju sa tog proputinovskog gledanja na svet i osuđeni su na propast, jer na tom terenu Vučić ne može da se pobedi - izjadao se Bodrožić na jednom od kanala u vlasništvu Dragana Šolaka.

Željko Bodrožić

Printscreen

 

Nije, doduše, kazao na kom to onda terenu misli da opozicija može da pobedi Vučića (a ne može ni na jednom, pokazalo se to nebrojeno puta), ali njegove reči bez ikakve sumnje otkrivaju pukotinu o kojoj smo pisali na početku ovog teksta. Ne razume Bodrožić, naravno, kao ni mnogo toga drugog, da ne mogu svi Srbi biti oduševljeni Severinom tako kao on. Da čak i u njegovoj opoziciji ima nekih koji misle da je dno dna promovisati je kao heroinu protesta i puštati njene pesme na opozicionim skupovima u Beogradu.

Ipak, ovo gloženje oko Severine samo je po ko zna koji put pokazalo koliko je nesloge unutar tabora koji po svaku cenu pokušava da se dokopa vlasti, koristeći svaku moguću temu kao dobar povod da napadne vlast. Od majskih tragedija prošle godine preko litijuma, stigli smo nekako i do Severine. Ali, eto, čak ni ona nije uspela da ih ujedini. Naprotiv! 

BONUS VIDEO

@alo_portal PREMIJER VUČEVIĆ PREDSTAVIO AKCIJU "NAJBOLJA CENA"! Na spisku je 81 proizvod, OVE CENE SU NIŽE OD 1. SEPTEMBRA #viraltiktok #fypシ #foryou #alonovine #alodnevnenovine #alo #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Alo_portal


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading