Split
Foto: Printscreen/Foto: Društvene mreže/printscreen

 

 

Danima već slušamo kuknjavu iz Hrvatske zbog kratkog zadržavanja pevaljke, glavne glumice u filmovima za odrasle i osobe koja naš narod naziva genocidnim Severine Vučković na ulasku u Srbiju, a sada je usledila i bolesna osveta! Jedna porodica iz Beograda prošla je pravu torturu u Splitu.

Naime, srpska porodica vozila se svojim vozilom beogradskih tablica na području Kaštela nadomak Splita, kada je dete (13) pokazalo tri prsta kroz prozor.

Na društvenim mrežama odmah se pojavio snimak, što je podiglo policiju Hrvatske na noge?!

Ubrzo su priveli celu porodicu, a otac dečaka je novčano kažnjen.

Tu nije bio kraj ustaške torture, te su celu srpsku porodicu isterali iz Hrvatske!

Usledilo je sramno saopštenje Splitsko-dalmatinske policijske uprave da je otac deteta koje je iz automobila beogradskih registarskih tablica pokazivalo tri prsta u Kaštel Lukšiću kažnjen zato što je „'zanemario nadzor nad detetom“.

- Sprovedenim postupkom utvrđeno je da je otac deteta, 33-godišnji državljanin Srbije, izvršio prekršaje iz čl. 27. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tako što je kao roditelj zanemario nadzor nad detetom koje je zbog izostanka roditeljskog nadzora izvršilo prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - naveli su u policiji.

- Utvrđeno je da je danas oko 10.30 sati na području Grada Kaštela za vreme vožnje ruku kroz prozor pružilo dete koje je bilo smešteno na zadnjem sedištu u vozilu. S obzirom na činjenicu da dete prema Krivičnom zakonu Republike Hrvatske (osoba do navršenih 14 godina) nije krivično odgovorno, prema detetu se ne mogu pokrenuti krivični i ili prekršajni postupci, već se postupa na osnovu mera za zaštitu prava i dobrobiti deteta, zbog čega su obavljeni potrebni razgovori - saopštila je hrvatska policija.

Dodali su da je Srbin prekršajno sankcionisan, nakon čega su i on i ostali putnici u automobilu pušteni iz službenih prostorija i napustili teritoriju Hrvatske.

Severina Vučković

Printscreen

 

 

Podsetimo, prošle nedelje hrvatska pevačica Severina Vučković zadržana je na granici radi informativnog razgovora, što je podiglo pravu pobunu kako među ustašama tako i među srpskom opozicijom.

 

 

CMIZDRE ZBOG 12 SRPSKIH RAFALA

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je to što je Srbija od Francuske kupila 12 novih „rafala“, i dodao da „oprema i sistemi koju imaju hrvatski ’rafali’ sigurno neće biti na nivou onih koji će biti isporučeni Srbiji“.

- Odluka Srbije da nabavi 12 „rafala“ govori da je naša kupovina bila sjajna, strateška, odbrambena i finansijska odluka - rekao je Plenković.

Kupljeni „rafali“ su, kazao je, digli hrvatsko vazduhoplovstvo.

- Oprema i sistemi koje imaju hrvatski „rafali“ sigurno neće biti isti i na tom nivou na kojem će biti „rafali“ koje će Francuska isporučiti Srbiji - rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Podsetimo, u Beogradu je tokom posete francuskog predsednika Emanula Makrona potpisan ugovor o kupovini 12 novih aviona tipa „rafal“. Vrednost ovog ugovora je 2,7 milijardi evra.

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading