Dejan Ristić
Foto: Printscreen/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić posetio je danas Osnovnu školu ,,Toplički heroji“ u Donjem Crnatovu, Opština Žitorađa.

Tom prilikom, ministar g. Ristić obišao je Kabinet za informatiku koji je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, u saradnji sa kompanijom ,,Yettel“, u potpunosti opremilo najsavremenijim IT uređajima (stabilni računari i prateća oprema).

Pored toga, ministar je obišao i školsku biblioteku za koju je Ministarstvo, na molbu učenika i nastavnika, realizovalo akciju prikupljanja novih knjiga za potrebe popune fonda školske biblioteke i prikupilo više stotina novih knjiga (školska lektira i dečja književnost), kao i nove geografske karte, u saradnji sa IP ,,Laguna’’ i Narodnom bibliotekom Srbije.

 

,,Zahvalan sam na ukazanoj prilici da danas, na početku školske godine, budem sa učenicima i njihovim nastavnicima OŠ ,,Toplički heroji“ u selu Donje Crnatovo. Srećan sam što što je Ministarstvo bilo u mogućnosti da pruži konkretnu podršku i ovim činom da doprinos unapređenju uslova školovanja dece u nedovoljno razvijenim jedinicama lokalne samouprave. I u narednom periodu Ministarstvo će, zajedno sa svojim partnerima, nastaviti sa posvećenim radom i sličnim inicijativama. Ovom prilikom posebno želim da naglasim prvorazredni značaj obrazovanja i potrebu da svi zajedno još odlučnije nastavimo da stvaramo zajednicu znanja koju će činiti obrazovani i odgovorni mladi ljudi“, izjavio je ministar g. Ristić.

,,Danas, u digitalnoj eri, visok nivo digitalne pismenosti i poznavanja rada na računaru neophodni su za svakodnevni život. U ,,Yettelu“ se temom razvoja digitalne pismenosti bavimo više od 10 godina, i ova donacija je još jedna korak na tom putu“, rekao je Goran Vasić, direktor korporativnih poslova u kompaniji ,,Yettel“

Ovo je još jedna u nizu donacija koju Ministarstvo informisanja i telekomunikacija realizuje u saradnji sa svojim partnerima.

Takođe, Ministarstvo je ovom prilikom obezbedilo i stotinu knjiga za popunu fonda Narodne biblioteke u Žitorađi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading