n1 novinar
Foto: Printscreen/Printscreen/N1

U dnevniku televizije N1 u vlasništvu Dragana Šolaka objavljen je prilog u kojem se najsramnije napada ideja o upoznavanju najmlađih srpskih pokoljenja sa srpskom tradicijom i identitetom.

- Prema zakonu nacionalna čitanka imaće ulogu u razvijanju nacionalnog identiteta, pripadnosti državi kao i poštovanja i očuvanja srpkog jezika  tradicije i kulture. Kako deca koja tek uče da napišu slovo "A" mogu da se upoznaju sa filozofskim konceptom "nacionalnog bića"? - upitali su se na šolakovoj televiziji za koje je srpska tradicija i identitet očigledno nešto skriveno, do sada nedokučivo, poput "filozofskog" problema.

Kako izgleda, na svaki način su pokušali da obalte ovu ideju podučavanja:

- Ne znam koji je to način, da Vi detetu od 6, 7, 8 godina uopšte objasnite koncept nacionalnog identiteta, osim da to zaista bude jedna vrsta indoktrinacije ili upravo to - dresure za to kako se postaje Srbin - konstatovao je Srđan Milošević.

Kako deluje ovim je istoričar na Šolakovoj N1 nazvao decu koja će se podučavati tradiciji i srpskom idetitietu, ''dresiranim Srbima!''

- Temelj je počeo da se gradi, ali ne pisanjem pojedinačnih udžbenika, već se rodilo nešto što se zove nacionalna čitanka. Ona će, po mišljenju istoričara voditi samo gajenju osvetničke kulture u Srbiji zbog frustracija izazvanih ratovima devedesetih. Srpskom nacionalnom identutetu nije potrebna odbrana ni od koga, osim onih koji želu da ga svedu na puko parolašenje- konstatovao je novinar Šolakove N1.

Ovu histeriju zbog nacionalne čitanke možete pogledati u narednom snimku:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading