Ivica Dačić
Foto: Alo/Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je najdublje saučešće porodici Bore Đorđevića povodom smrti ovog čuvenog srpskog rok muzičara, pesnika i književnika.

„Povodom smrti Bore Đorđevića, našeg dragog Bore Čorbe, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća.

Uz Borinu muziku odrastale su i stasavale mnoge generacije i naša sadašnja omladina rado sluša sve njegove pesme. Muzika koju je ceo život posvećeno i s ogromnom ljubavlju i talentom stvarao, apsolutno je bezvremena i nastaviće da inspiriše mnoge generacijama. Borino stvaralaštvo ostaje evergrin srpske muzičke scene zbog specifičnog stila, senzibiliteta i istinskog umetničkog dara koji je posedovao. O našem Bori Čorbi govorićemo uvek sa divljenjem i dubokim poštovanjem, jer njegov doprinos srpskoj kulturi je od neizmernog značaja“, poručio je u telegramu saučešća ministar Dačić.

Podsetimo, legendarni roker, frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas, 4. septembra, u 72. godini. 

Od njega se među prvima oprostio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading