Dejan Ristić
Foto: Printscreen/Foto: Goran Zlatanović

Tokom drugog po redu sastanka ministra i ambasadora Turske razgovarano je o modalitetima jačanja saradnje dve prijateljske zemlje u oblasti javnog informisanja.  

Tokom dužeg, srdačnog i otvorenog razgovora sa ambasadorkom Izraela razmatrane su aktivnosti proistekle nakon nedavne posete delegacije našeg Ministarstva Državi Izrael, kao i mogućnosti za dalje unapređenje saradnje dve prijateljske zemlje u oblasti javnog informisanja i telekomunikacija.  

Ministar je upoznao ambasadorku sa time da je pripremljen predlog Memoranduma o saradnji Ministarstva infomrisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva telekomunikacija Države Izrael u vezi sa sprovođenjem aktivnosti našeg Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu u Izraelu.  

Dejan Ristić

Foto: Goran Zlatanović

 

Takođe, ministar je ponovio spremnost naše strane za intenziviranje saradnje u oblastima u nadležnosti ovog ministarstva i ponovio poziv da Država Izrael bude u punom kapacitetu predstavljena tokom trajanja specijalizovane Međunarodne izložbe EKSPO 2027 koja će biti održana u Beogradu.  

Imajući u vidu da je sastanak sa gospođom Bar-Ilan prva zvanična aktivnost ambasadorke nakon jučerašnje predaje akreditiva predsedniku Republike Srbije g. Aleksandru Vučiću, ministar je ambasadorki poželeo uspešno obavljanje odgovorne diplomatske misije u našoj zemlji. 

Ministar Ristić upoznao je ambasadora Kuvajta g. Almutairija sa izuzetnim rezultatima koje naša zemlja u kontinuitetu postiže u oblasti telekomunikacija i izrazio nadu u vezi sa daljim snaženjem privredne i sveukupne saradnje dve prijateljske zemlje. 

Dejan Ristić

Foto: Goran Zlatanović

 

Sagovornici su sa zadovoljstvom konstatovali da se saradnja intenzivno razvija u brojnim oblastima i naglasili potrebu njenog daljeg snaženja i u sferi javnog informisanja i telekomuniacija. 

Tokom srdačnog, otvorenog i dužeg razgovora sagovornici su konstatovali da su međusobni odnosi Republike Srbije i Republike Italije tradicionalno dobri, kao i da postoji obostrana saglasnost za osnaživanjem saradnje u oblasti javnog informisanja i telekomunikacija. 

Dejan Ristić

Foto: Goran Zlatanović

 

Ministar je uvaženog sagovornika upoznao sa izuzetnim rezultatima koje Srbija iz godine u godinu postiže u IKT sektoru, kao i sa dugogodišnjim kapitalnim projektima koje Ministarstvo realizuje u ovoj oblasti. Zaključeno je da postoji potreba i potpuna saglasnost obe strane za povećanjem broja i kvaliteta zajedničkih projekata u budućnosti te su naznačeni mehanizmi kroz koje se može unaprediti saradnja.  

Ministar je ovom prilikom ponovio poziv našeg državnog vrha da se Republika Italija predstavi u okviru Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO 2027 koja će biti održana u Beogradu. 

Dejan Ristić

Foto: Goran Zlatanović

 

U okviru sastanka ministra i g. Jana Bratua, šefa Misije OEBS u Republici Srbiji, detaljnije su razmatrani mehanizmi za dalje unapređenje oblasti javnog informisanja koja je od posebne važnosti za čitavo društvo. Sagovornici su izrazili saglasnost da je dosadašnja saradnja Ministarstva i Misije OEBS bila izuzetno plodotvorna, posebno se osvrnuvši na zajednički rad na izradi medijskih zakona.  

Pored toga, ministar i šef Misije OEBS konstatovali su da su uspešno otpočele prve  aktivnosti na uspostavljanju produktivnog dijaloga unutar sektora javnog informisanja dogovorene tokom prvog susreta.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading