Kurti
Foto: Printscreen/Printscreen

 

Tzv. premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti sada hoće da hapsi i političke predstavnike srpskog naroda kako bi ostvario svoj bolesni naum - da pola Srba protera, a drugu polovinu pohapsi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je naloženo da se čelnici Srpske liste saslušaju u svojstvu ’osumnjičenih’, zbog navodnog ’falsifikovanja dokumenata’, što je pokazatelj brutalnog političkog progona lidera Srba sa severa KiM koji je naredio Aljbin Kurti i koji će imati dalekosežne posledice

Kako je dodao, rukovodstvo srpskih institucija ništa nije „falsifikovalo“ i sve su radili isključivo u skladu sa zakonom, pružajući usluge i Srbima i Albancima.

Da je Kurti formirao ZSO, naveo je Petković, danas ne bismo bili u ovakvoj situaciji.

- O ovom najnovijem Kurtijevom nasilju Beograd je odmah obavestio međunarodnu zajednicu i Kfor. Ako su njihov najviši domet - saopštenja i verbalna osuda, i to bez ikakve konkretne reakcije, postaje jasno šta je pozadina Kurtijevog progona Srba -naglasio je Petković.

petković

Foto: Tanjug

 

 

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović izjavio je prethodno da se od srpskih predsednika Privremenih organa na Kosovu i Metohiji traži da daju izjave zbog navodno falsifikovanog potpisa.

- Imam informaciju da se traži da se daju izjave, od pojedinih predsednika privremenih organa i direktora ovih naših institucija, da se 5. septembra jave u regionalnu jedinicu na sever i daju izjavu zbog navodnog falsifikovanog potpisa - rekao je Milović za RTS.

On je istakao da je u pitanju je još jedan politički pritisak i da je „institucionalno, političko i fizičko nasilje svakodnevno“.

- To su predsednici privremenih organa, između ostalih (Igor) Simić i (Milan) Radojević. Poznato je da je negde oko 80 viđenijih Srba sa KiM na spisku za hapšenje. To je svakodnevni psihološki pritisak, to je sve jedan politički montiran proces kako bi se poslala poruka ljudima da nisu ovde sigurni i da nemaju perspektivu - rekao je Milović.

 

OKO SEBE OKUPIO KOMANDANTE ZLOGLASNE OVK

Kurti je juče objavio fotografiju sa komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga, kvazigeneral-potpukovnikom Baškimom Jašarijem, kojeg srpski narod poznaje samo po zlu. Na ovoj slici je i prištinski ministar odbrane, Ejup Maćedonci, zvani Uki, visokopozicionirani pripadnik OVK.

Baškim je brat ozloglašenog teroriste i osnivača terorističke OVK, Adema Jašarija. I sam je bio deo ove terorističke grupe, a važi i za pripadnika velike organizovane kriminalne grupe koju predvode članovi njegove porodice. Baškim Jašari je, prema saznanjima Alo! već bio predmet interesovanja i Kfora i Unmika i nalazi se u „Beloj knjizi“ organizovanog kriminala koju je Kfor objavio za svoje interne potrebe. Njegovo ime povezivano je sa švercom droge i oružja, prostitucijom, iznudama i reketiranjem, a blisko sarađuje sa dreničkog grupom koju je predvodio Hašim Tači.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading