EXPO
Foto: Alo/Alo

Zahvaljujući velikom zalaganju tima koji je 2023. godine predstavljao Srbiju članicama Međunarodnog biroa za izložbe, Beograd je dobio priliku da bude domaćin Specijalizovane EXPO izložbe 2027. godine.


Nakon godinu dana rada na izradi Dosijea za priznanje, koji definiše sve parametre organizacije i realizacije događaja, 5. septembra je ministar finansija Siniša Mali uručio Dosije za priznanje Generalnom sekretaru Međunarodnog biroa za izložbe, Dimitriju Kerkentzesu.
EXPO

Alo

 

 


- Danas je važan dan i veliki korak kada je organizacija EXPO 2027 u pitanju - izjavio je ministar Mali. - Predajemo Dosije za priznanje izložbe i to je poslednji ali i najvažniji dokument koji treba da predamo kako bi smo i formalno završili kandidaturu za domaćine EXPO 2027.

 

 

.


Ministar je rekao da taj dokument sadrži najviše detalja, i pravnih i finansijskih aspekata izložbe, kao i učesnika, odnosno svega što će tu izložbu učiniti najvećom u ovom delu Evrope i najvećim događajem koji ćemo ikada organizovati.


- Očekujemo preko 120 zemalja, od najvećih do zemalja u razvoju, a ono što je posebno važno za nas je to što je Izložba za nas najveća razvojna šansa - istakao je Mali. - Naša ekonomija u prvih šest meseci ove godine je najbrže rastuća ekonomija u Evropi, imamo rekordno nisku nezaposlenost, dok je stopa zaposlenosti najviša u istoriji. Navažnije je da smo kroz EXPO predstavili građanima brojne projekte u celoj Srbiji, kako bi unapredili našu infrastrukturu i zato iz dana u dan pratimo izgradnju ovog kompleksa, kako bi na pravi način predstavili sebe i svoju zemlju i uspehe - rekao je ministar.

EXPO

Alo

 

 


Generalni sekretar Kerkentzes je rekao da postoji veliki entuzijazam među članicama organizacije da dođu u Srbiju:


- Od trenutka kada je Srbija dobila kandidaturu za EXPO, shvatio sam da to neće biti samo izuzetan događaj za Srbiju i njene građane, već za ceo region Evrope. Vidimo koliko posla je već urađeno, i verujemo da će to biti prilika da ceo svet dođe u Srbiju i vidi je u najboljem svetlu - zaključuje on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading